Operatie in buitenland vergoed

Ziektekostenverzekeraars zijn verplicht om behandelingen die normaal gewoon worden vergoed, ook elders in de Europese Unie te betalen zodra er sprake is van onverantwoord lange wachttijden. Wat onverantwoord is, hangt af van de medische toestand van patiënt, het te verwachten ziekteverloop, de pijn en de handicap die de kwaal met zich meebrengt.

Dat oordeelde het Europese Hof van Justitie gisteren in een zaak die door de inmiddels 74-jarige Britse Yvonne Watts was aangespannen. Volgens het hof moeten de aanvaardbare wachttijden ‘flexibel en dynamisch’ worden vastgesteld, aangezien de gezondheid na een eerste verzoek achteruit kan gaan. Zorgverzekeraars mogen de vergoeding voor operaties elders in de EU niet weigeren omdat de behandeling in eigen land goedkoper is.

Yvonne Watts kreeg in 2003 een kunstheup in Frankrijk en betaalde de rekening van bijna zesduizend euro noodgedwongen zelf. Ze staat nu sterker om alsnog de nota vergoed te krijgen.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Vergelijk zelf wachtlijsten in ziekenhuizen
Lees ook:Hulp bij stoppen met roken 100% vergoed
Lees ook:‘Medicijn voor uitgezaaide borstkanker wél vergoeden’
Lees ook:Wat verandert er in 2011 in het basispakket?
Lees ook:Klink heeft vooralsnog geen medelijden met apotheker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>