Flavonoïden voorkomen kanker

Flavonoïden verlagen het risico van kanker bij vrouwen. Dit bleek uit twee onderzoeken die werden gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for Cancer Research. Het eerste onderzoek werd gepresenteerd door dr. Brian Flink. Hij en zijn team hadden de gegevens onderzocht van 1434 vrouwen met borstkanker en 1440 zonder borstkanker. Het bleek dat degenen met de grootste flavonoïdeninname 45 procent minder kans op borstkanker hadden.

Hierbij werd wel opgemerkt dat dit alleen voor postmenopauzale vrouwen gold. Het tweede onderzoek, geprsenteerd door onderzoekers van Harvard, was uitgevoerd bij deelneemsters van de Nurses’Heaslth Study. Uit dit onderzoek bleek dat degenen die het meeste van eenflavonoïde kaempferol binnenkregen, 38 procent minder kans op eierstokkanker hadden dan degenen die het minst binnenkregen. Kaempferol wordt gevonden in zwarte thee, broccoli en boerenkool.

Bron: voeding.web-log.nl

Lees ook:Minder borstkanker met dieet én zonlicht
Lees ook:Een appel per dag verkleint de kans op darmkanker
Lees ook:Alle soorten alcohol vergroten kans op borstkanker
Lees ook:Dieet en beweging helpen tegen sterfte borstkanker
Lees ook:Ook ná hormoontherapie verhoogde kans op kanker

1 Reacties // Reageer

One thought on “Flavonoïden voorkomen kanker

  1. annelies van beek

    ik heb een aantal jaren terug een poeder gekocht vol met flavonoiden, helaas ben ik de naam kwijt , weet iemand misschien wat ik bedoel zou het graag weer willen kopen bij de apotheek maar dit kan helaas alleen via een bestelling.
    het zit in plastic potje kleur geel het koste 12 jaar geleden rond de 8 gulden voor 150 gr..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>