Botverlies bij borstkankerbehandeling


Hormoonbehandeling van borstkanker heeft invloed op de botten; zo reduceert tamoxifeen botverlies, terwijl door gebruik van de niet-steroïde aromatase­remmers botverlies lijkt toe te nemen. Dat blijkt uit een onderzoek dat deze week gepubliceerd is in The Lancet.


Tijdens een onderzoek kregen ruim 200 patiënten 3 jaar lang tamoxifeen en vervolgens kreeg de helft van deze groep gedurende 2 jaar de niet-steroïde aromataseremmer exemestaan en de andere helft bleef tamoxifeen gebruiken.

Uit de gegevens bleek dat de patiënten in de exemestaan­groep na verloop van tijd een geringere botdichtheid hadden dan patiënten in de tamoxifeengroep. Volgens de onderzoekers dient het gunstige effect van het middel op de overleving van patiënten met borstkanker per geval te worden afgewogen tegen het negatieve effect op de botten.

Bron: MediLingua.nl 


Lees ook:Borstkankermedicijn slecht voor de botten
Lees ook:Grotere kans op overleving borstkanker
Lees ook:Twee behandelingen borstkanker bieden gelijk resultaat
Lees ook:Wetenschappers ontdekken pil die botten sterker maakt
Lees ook:Extra calcium voorkomt geen gebroken botten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>