Roep om verbod permanente rimpelvullers


Bijna 3000 Nederlandse vrouwen die lichamelijk verminkt zijn geraakt na het gebruik van permanente rimpelvullers hebben zich verenigd in de stichting Legaal Verminkt. Zij strijden voor een verbod op permanente vulmiddelen.

De Inspectie voor de Gezondheidsraad (IGZ) raadt het gebruik van permanente middelen, zoals Bio-Alcamid en Dermalive, sinds 2009 af, maar het is niet verboden. De middelen, die worden ingespoten om rimpels te laten verdwijnen door ze op te vullen, kunnen tot ernstige complicaties lijden, zo is afgelopen jaren gebleken.

Plastische chirurg Berend van der Lei zegt vandaag in het Algemeen Dagblad dat hij verwacht dat het aantal slachtoffers van permanente middelen de komende jaren verder zal toenemen. ‘Het duurt jaren voor de klachten beginnen.’

Begin jaren 2000 was er nog weinig bekend over de langetermijngevolgen van permanente vullers. Het leek alleen maar een fantastische én blijvende oplossing van ouderdomsrimpels. Maar schijnt bedriegt.

Ondanks het advies van de inspectie drie jaar geleden om enkel nog tijdelijke rimpelvullers te gebruiken, worden de permanente middelen nog steeds in een aantal klinieken gebruikt.

Bron: AD

Lees ook:Politiek wordt eindelijk wakker en roept om verbod rimpelvullers
Lees ook:‘Weg met die rimpelvullers’
Lees ook:Cosmetische chirurgie onder vuur
Lees ook:RIVM: geen verbod op rimpelvullers voor cosmetisch gebruik
Lees ook:Rimpelvullers worden aangepakt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roep om verbod permanente rimpelvullers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>