Tweede kroeg voor de rechter vanwege rookverbod

Opnieuw moet een kroeg voor de rechter verschijnen omdat het keer op keer het rookverbod in de horeca heeft overtreden. Na Groningen krijgt ditmaal Breda de twijfelachtige eer.

Caféhouder Tonny van Haperen van café Victoria van Haperen uit Breda heeft een dagvaarding ontvangen. Inspecteurs van de Voedsel en Warenautoriteit hebben al vier keer vastgesteld dat het rookverbod werd overtreden.

Na 3 waarschuwingen volgde een proces-verbaal wegens overtreding van de Tabakswet en dat is sinds kort een economisch delict.

Van Haperen wacht de zaak – die op 23 maart dient – rustig af.

Veel keuze heeft hij niet, vindt hij zelf. ‘Als we stoppen met roken, kunnen we de zaak binnen de kortste keren sluiten’, zegt de uitbater in BN/De Stem.

Het Groningse café De Kachel werd onlangs veroordeeld tot een boete van 1200 euro en een maand sluiting wanneer ze binnen een jaar weer betrapt worden op overtreding van het rookverbod.

Lees ook:Bredaas rookcafé vrijgesproken
Lees ook:Hof gaat versneld oordelen over vrijspraak Bredaas rookcafé
Lees ook:Eerste horecazaak voor de rechter om rookverbod
Lees ook:Ook Bredase kroeg hangt sluiting boven het hoofd
Lees ook:Gronings ‘rookcafé’ moet er nu echt aan geloven.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tweede kroeg voor de rechter vanwege rookverbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>