Fabrikant: Power Balance bandje werkt niet!


Power Balance, het Australische bedrijf dat de beroemde balansbandjes produceert, heeft erkend dat de bandjes niet werken. Dat meldt de Australische Consumentenbond op zijn website. Toch best stoer dat een bedrijf toegeeft dat het onzin verkoopt. Dat is zeldzaam!

De balansbandjes werden deze zomer beroemd toen voetballers van het Nederlands elftal er tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika massaal het veld mee betraden. De armbandjes zouden meer balans, kracht en lenigheid geven.

Onderzoek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam toonde enkele maanden geleden al aan dat de bandjes geen enkel effect hebben op lenigheid, balans en kracht. Directeur  Tom O’Dowd geeft nu toe dat de claim die over de bandjes zijn gedaan, wetenschappelijk niet te onderbouwen zijn.

De Australische Consumentenbond eist nu dat kopers in Australië hun geld terugkrijgen.

Het is niet bekend hoeveel Power Balance bandjes er in Nederland zijn verkocht en of we ook hier ons geld kunnen opeisen. Volgens De Telegraaf wilde de Nederlandse importeur Surf Unlimited Trading, vandaag geen commentaar geven op de uitspraken van Power Balance.

Lees ook:Wetenschappelijk onderzoek: ‘Power Balance werkt niet’
Lees ook:‘Werking Power Balance is niet bewezen’
Lees ook:Wesley Sneijder veroorzaakt hype rond Power Balance
Lees ook:Ooglaserkliniek eist rectificatie Consumentenbond
Lees ook:Fitheid schoolkinderen holt achteruit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fabrikant: Power Balance bandje werkt niet!

 1. Jack Baan

  ik heb net twee dagen een Power Balans Armband gekocht voor 35 euro maar nu lees ik dit artikel en voel me goed in de maling genomen en wil van de Sportzaak mijn geld terug want eerst hadden ze er maar een nog toen ik belde en toen ik in de winkel was toen kwamen er ineens van zolder een hele partij te voorschijn gehaald, met deze voel ik me beet genomen. De sportzaak is gevestigt in Leeuwarden

  Sport 2000 Diepenmaat,
  Voorstreek 40-42 – 8911 JR
  Leeuwarden

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>