‘Griep lijkt nu al op haar retour’

De griep in Nederland  lijkt nu al op haar retour. Dat meldt althans de website Grotegriepmeting waar zo’n 15.000 Nederlanders en Belgen wekelijks bijhouden of ze last hebben van verkoudheids- en griepklachten. De afgelopen week is het aantal griepmeldingen door de deelnemers fors gedaald.

Daarmee zou de aanstaande griepepidemie waarover de website eind vorig jaar al over repte, voortijdig in de kiem zijn gesmoord.

Cijfers van het onderzoeksinstituut Nivel lieten vorige week nog een flinke stijging van het aantal griepgevallen bij de huisarts zien. Komende donderdag worden de nieuwe cijfers bekend en zal duidelijk zijn of de daling ook bij de huisartsen te zien is of dat we toch officieel van een griepepidemie mogen spreken.

Ook in België is het aantal griepmeldingen gedaald, daar is al enkele weken sprake van een epidemie.

Bron: Grotegriepmeting

Lees ook:Griepepidemie is nu echt voorbij
Lees ook:Gaan we de griep weer hypen?
Lees ook:Griepepidemie lijkt over hoogtepunt heen
Lees ook:Griep lijkt voorbij
Lees ook:Griepepidemie nadert Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Griep lijkt nu al op haar retour’

  1. griep

    Ik werk bij een zorgverzekeraar en ook interessant zijn de Google flu trends: http://www.google.org/flutrends/nl/#NL en de meting via twitter die A.Vogel deed met twirus! Wij doen bij Unive een griep-meting die laat zien waar werknemers zich ziek melden.

    Groet, Marcel,

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>