Giftige drankje maakt blind

Doodeng is het volgende nieuws dat te lezen valt in The Australian. Een Australisch meisje dat met school naar Bali is geweest, blijkt blind te zijn geworden na het drinken van een giftige cocktail. Meedere toeristen zijn ziek geworden nadat ze drankjes hadden gedronken die waren vermengd met methanol. Methanol zou worden gebruikt om drankjes meer alcoholisch te maken. Een maand eerder zou er ook al een jongen uit Australie ziek zijn geworden door eenzelfde gebeurtenis.

Het Australische ziekenhuis geeft geen informatie over de gezondheidstoestand van het meisje, en of ze blijvende schade zal ondervinden van de vergiftiging. Na methanolvergiftiging krijg je last van braken, hoofdpijn en buikpijn en soms kun je zelfs in coma raken. Leverfalen en blindheid komen ook voor. De schade zou zelfs blijvend kunnen zijn. Oppassen dus met alcohol in het buitenland!

check onderstaande:

De eerste symptomen van een methanolvergiftiging zijn:

  • Duizeligheid
  • Evenwichtsstoornissen
  • Verwardheid

Het lijkt een dronkenschap ten gevolge van alcohol.

Later verschijnen andere symptomen, soms 18 tot 24 uur later, de tijd nodig om methanol om te zetten in andere, nog meer giftige bestanddelen.

  • Algemeen onwel zijn
  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid en braken
  • Buikpijn
  • Gezichtsstoornissen

De restletsels na een ernstige vergiftiging kunnen zijn:

  • Gezichtsstoornissen, blindheid (definitief verlies van het gezichtsvermogen)
  • Andere neurologische stoornissen

Het is mogelijk dat het slachtoffer van een methanolvergiftiging hieraan overlijdt.

Iemand die methanol ingenomen heeft moet zo vlug mogelijk naar het ziekenhuis gebracht worden. Een bloedname kan helpen om de ernst van de vergiftiging in te schatten. Indien nodig, kan een antigif toegediend worden.

 

Lees ook:Hoe overleef je oudejaarsavond zonder kater?
Lees ook:Kaas van Lidl besmet met listeriabacterie
Lees ook:Hoge sterftekans na ic-opname na vergiftiging
Lees ook:Alcohol is de schadelijkste drug
Lees ook:Nederlandse toeriste in Bali heeft mogelijk Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>