Prostaatkankerpatiënt gebaat bij radium

Terminale prostaatkankerpatiënten met uitzaaiingen in hun botten hebben sinds kort toegang tot een nieuwe behandeling met een radioactieve stof. Door deze behandeling wordt het leven van deze patiënten, die gemiddeld nog een jaar te leven hebben, verlengd met 4 tot 6 maanden. Het gaat om Radium-223 chloride.

Patiënten kunnen terecht in tien ziekenhuizen in Nederland. ,,De kwaliteit van leven na behandeling met dit middel is een stuk groter dan na chemotherapie. Er zijn bijna geen bijwerkingen, patiënten hebben minder kans op botbreuken en moeten minder vaak nog aanvullend extern bestraald worden”, zegt Dirk Wyndaele, nucleair geneeskundige bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. ,,Patiënten leven langer en beter.”

Behandeling met Radium-223 chloride is bedoeld voor patiënten met uitgezaaide prostaatkanker die niet meer reageren op chemotherapie, die geen chemo willen of er te zwak voor zijn.

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen.

Lees ook:Ziekenhuizen werken aan betere aanpak van kanker
Lees ook:Nieuw medicijn voor uitbehandelde prostaatkanker
Lees ook:Radboud mag weer dotteren
Lees ook:Niet meer kaal na chemokuur
Lees ook:Nieuw medicijn tegen dodelijke prostaatkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>