Topartiesten steunen Ernst Daniel Smid tijdens derde Rozengala

Bariton, acteur en presentator Ernst Daniël Smid organiseert op maandag 10 oktober a.s. voor de derde keer Hét Rozengala. Net als voorgaande edities komen de opbrengsten van deze avond volledig ten goede aan de Stichting Pijn bij Kanker. Deze stichting richtte hij op na het droevige overlijden van zijn vrouw Rosemarie aan de gevolgen van alvleesklierkanker in 2012. Het naar zijn vrouw vernoemde gala vindt wederom plaats in Studio 21 te Hilversum.

Ernst Daniël: “Wat mij in het hele proces rondom het verlies van Roos het meeste ontredderde, was de machteloosheid. Met name als het ging om de helse pijn die zij moest doorstaan. Pijn is onbedoeld te vaak een ondergeschoven kindje bij de toch al in onzekerheid verkerende patiënt en zijn directe omgeving. Dat moet anders, dat móet echt anders…!”

Hij wilde iets nuttigs doen en proberen de situatie te verbeteren. Samen met Kris Vissers, voorzitter van het ‘World Institute of Pain’ en hoogleraar Pijn en Palliatieve Geneeskunde, een aantal in het ‘veld’ zeer betrokken artsen en vrienden richtte hij de Stichting Pijn bij Kanker op. “We hebben deze stichting opgezet om aandacht te vragen voor en bestrijding van pijn bij kanker. We zijn in Nederland al een heel eind op weg met verschillende goede doelen die zich inzetten om kanker te bestrijden. Alleen nu de pijn nog. Pijn is geen symptoom, pijn is een ziekte op zich. We kunnen beginnen dit op te lossen door pijn in ieder geval op de agenda te krijgen”, aldus Ernst Daniël.

Topartiesten gala
Ook dit jaar kan de sympathieke zanger rekenen op de medewerking van fantastische showbizzcollega’s. Zo verlenen o.a. Gerard Joling, Willeke Alberti, Angelique Noldus, Waylon, O’G3NE, Coosje Smid, Carel Kraayenhof, Drie Baritons en Leroy Kemper belangeloos hun medewerking. Alle artiesten worden live begeleid door het ‘New Symphonics Orkest’ van componist en dirigent Maurice Luttikhuis. De presentatie van de avond is in handen van rasentertainer Karin Bloemen.

Organisatie
Het gala wordt wederom georganiseerd door CL Events & Management – Christian Looman in samenwerking met de Stichting Pijn bij Kanker. De stichting neemt een belangrijke voortrekkersrol in waar het gaat om pijn bij kanker in de breedste zin van het woord. De stichting hoopt haar doelen te verwezenlijken door fondsenwerving, zodat initiatieven op het gebied van pijn bij kanker gefinancierd kunnen worden. Deze initiatieven kunnen liggen op medisch vlak, waaronder de verbetering van de behandeling van pijn bij kanker, maar ook op het gebied van communicatie, educatie en ondersteuning voor patiënten en zijn of haar naasten. Zo organiseerde de stichting eind vorig jaar nog een succesvol symposium ‘Samenwerken aan Communicatie’ voor mensen uit het veld.

Voor Hét Rozengala zijn nog enkele tafels beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie hieromtrent terecht op www.stichtingpijnbijkanker.nl

Lees ook:Vrouwen voelen meer pijn dan mannen
Lees ook:BN-ers zetten zich belangeloos in voor ernstig zieke kinderen
Lees ook:Ruim 300 pruiken voor kinderen met kanker
Lees ook:Te weinig bestralingscapaciteit voor kankerpatiënten
Lees ook:‘Kies je eigen dokter’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>