Nieuwe vaccinatieronde tegen baarmoederhalskanker gaat van start

Het is bijna zover: in april start een nieuwe vaccinatieronde tegen HPV, het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Deze maand nog krijgen alle meisjes die voor 1 januari 2010 twaalf zijn geworden een uitnodiging van de GGD.

De opkomst tijdens de eerste vaccinatieronde in 2009 was lager dan verwacht. Iets minder dan de helft van de meisjes in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar liet zich inenten. De lage opkomst was vooral te wijten aan de angst voor bijwerkingen.

Wetenschappers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) concludeerden vorig jaar na een onderzoek onder bijna 200.000 meisjes echter dat het vaccin, Cervarix, nauwelijks bijwerkingen geeft.

De tieners hadden na de eerste prik slechts incidenteel last van milde bijwerkingen, zoals  hoofdpijn, moeheid en spierpijn. De klachten waren bovendien van korte duur.

Onderzoeken naar bijwerkingen op de lange termijn lopen nu ruim 6 jaar en hebben nog geen bijwerkingen laten zien. Bovendien blijkt het vaccin na die 6 jaar nog steeds effectief te zijn.

Het RIVM gaat de campagne nu anders aanpakken. Door actiever en met meer emotie te reageren op onzinverhalen op het internet hopen ze dat dit jaar meer meisjes gehoor zullen geven aan de oproep.

Lees ook:‘Vaccin tegen baarmoederhalskanker is veilig’
Lees ook:Opnieuw lage opkomst HPV-prik
Lees ook:Redelijke opkomst tweede griepprik
Lees ook:Tweede ronde HPV-prik goed bezocht
Lees ook:Opkomst HPV-prik daalt tot dramatisch laag niveau

76 Reacties // Reageer

76 thoughts on “Nieuwe vaccinatieronde tegen baarmoederhalskanker gaat van start

 1. Annelies

  Het RIVM heeft nu het reclame bureau ComBat ingeschakeld. Eeen reclame-bureau om uw dochters te laten vaccineren met een volstrekt onvoldoende vaccin, dat gezien de ingredienten alles behalve veilig lijkt.

  Hoe komt het, dat onze overheid een reclame-bureau nodig heeft. Kennelijk heeft ons Ministerie van Volksgezondheid behoorlijk aan betrouwbaarheid ingeboet.
  Maar dat niet alleen: in 2009 werden er IPod’s verloot onder de meisjes die zich lieten vaccineren met Cevarix. Waar was dat voor nodig als het RIVM en onze minister van Volksgezondheid, deze meisjes en hun ouders te overtuigen van het werkelijke belang van deze vaccinatie’s? Dat konden ze niet!!! Wij wel. Wij hebben de patent-applicatie’s geanalyseerd en openbaargemaakt van Cervarix. Daaruit bleek, dat het vaccin nogal wat zeer schadelijke stoffen bevat voor het menselijk lichaam.

    /   Reply  / 
 2. RIVM, het HPV-team

  Beste Annelies,

  Het vaccin Cervarix is heel nauwkeurig getest en is veilig. De stoffen die er in zitten zijn niet schadelijk voor het mensenlijk lichaam.

  Het HPV team van het RIVM.

    /   Reply  / 
  1. Aart Liberty

   Stuur het vaccin ter keuring op naar Len Horowitz, dat is iemand, die verstand heeft van vaccins.

     /   Reply  / 
 3. Fan

  Beste HPV-team van het RIVM,

  Waarom zijn jullie zo opdringerig bezig? De meeste ouders weten dat dit vaccin bestaat en hebben zij er behoefte aan om hun dochter te laten vaccineren dan komen zij wel. Jullie manier van pushen lijkt mij vragen op te roepen bij mensen. Bij mijn roept het in ieder geval de vraag op: Als het zo goed zou zijn waarom moeten jullie nu alles uit de kast halen om het aan de man te brengen? En ook: Waarom laten jullie de mensen niet met rust? Leg je er bij neer dat een grote groep het niet wil, respecteer die keuze en blijf niet aan de gang. Als ik een dochter had zou ik heel argwanend worden van deze opdringerigheid.

    /   Reply  / 
  1. Fan

   AAN HET RIVM

   Geplaatst door Fan op 4 maart 2010 om 20:19

   GRAAG EEN ANTWOORD OP MIJN VRAGEN? ZULKE MOEILIJKE VRAGEN STEL IK NIET.

     /   Reply  / 
 4. Anneke Bleeker

  Beste HPV-team van het RIVM
  Het hele gebeuren roept enorm veel vragen op.Er zijn inmiddels zoveel reacties en bewijzen van gebeurtenissen waarbij het is fout gegaan. Om nu een recklamebureau in te schakelen alsof het om een vakantiereis gaat is wel heel ver gezocht. De gevolgen voor de meisjes kunnen zeer groot zijn. Er is wereldwijd al veel mis gegaan en in de jaren 50/60 van de vorige eeuw zei men van het DES-hormoon ook dat het niet gevaarlijk was. Inmiddels weten wij beter en tijdens mijn lezingen kom ik regelmatig DES-dochters tegen die om die reden ook de angst hebben voor deze “grappen”… Als een meisje over een x aantal jaren komt met de mededeling dat zij geen kinderen kan krijgen….welke ouder denkt dan nog terug aan het HPV-vaccin. Bovendien staat er zwart op wit dat er geen geldelijke vergoedingen worden gegeven. Geeft dit niet te denken?
  En tot jou, lezer of lezeres…
  Lichaamsvreemde stoffen geven altijd een reactie en in een petrischaaltje in het laboratorium is dat anders dan in een lichaam van vlees en bloed. Wij hebben zelf kinderen en hadden anders gehandeld als wij wisten wat vaccins doen toen zij klein waren. Nu is er informatie en onze boodschap is neem niet klakkeloos aan wat de Overheid je voorschoteld, we hebben ook nog een eigen wil en keuze en zijn geen schaap die in een grote kudde meelopen.
  Bezint eer gij begint.
  Alleen al het feit dat het RIVM zich inlaat op dit soort forums moet al te denken geven. Dit heet indoctrineren en de wet voorschrijven.
  En trap er niet in dat het vaccin “gratis” is en je het neemt om die reden. Dat is GEEN onderbouwde gedachte en bedenk je hebt een lichaam van vlees en bloed… verkeerde stoffen daarin gaan een eigen leven leiden.
  Zie op de site:
  http://www.verontrustemoeders.nl
  Wij hebben geen enkel belang bij de Overheid of farmacie!!!

    /   Reply  / 
 5. Annelies

  Beste RIVM, het HPV-team,

  Ik wil U allereerst complimenteren, dat U eindelijk de discussie met ons aangaat en daar dank ik U oprecht voor.

  U stelt dat Cervarix veilig is zonder dat te beargumenteren. De vele tegenstanders van het vaccin hebben zich vaak verdiept in de ingredienten (waaronder ik) en zijn daarover duidelijk bezorgd. Het is aan U die bezorgdheid weg te nemen, op een hoger intelligentie-niveau dan het RIVM tot op heden gedaan heeft. Er zijn nl. een paar mensen in Nederland die iets meer hebben dan alleen de lagere school.

  Laten we eens op wat argumenten ingaan.
  Bent U zich wervasn bewust, dat het reclame-bureau alleen maar een hoop vraagtekens bij ouders en meisjes oproept in plaats van wegneemt?

  Wat kunt U ons vertellen over monophosphoryl lipid A , ASO4, VLP’s en de veiligheid daarvan ?

  Overigens wil ik U erop wijzen, dat het vaccin slechts 5 en een half jaar getest is en dan ook alleen door de eigen fabrikant en dus niet door een onafhankelijk onderzoeksinstituut.

  Ik vraag nu aantoonbare en controleerbare bewijzen. Dat is nl. wat de mensen willen; duidelijkheid en controleerbare feiten, niet slechts het woord van het RIVM.

    /   Reply  / 
 6. Aart Liberty

  Gelukkig heb ik geen baarmoeder, dus zou ik mij hierover niet druk hoeven te maken. Wat ik in mijn korte studie in de afgelopen 5 jaar heb geleerd, dat het inbrengen in je lichaam van niet-lichaamsvriendelijke ingrediënten altijd tot schade zal lijden, misschien niet op korte termijn, dan zeker op lange termijn. En met het verhaal van, dat het al 5 jaar is getest, veeg ik mijn r..t af. Komt bij mij over als de slager, die zijn eigen vlees keurt. Ik zou zeggen stuur het vaccin ter keuring eens op naar Len Horowitz, dat is iemand, die meer van vaccins begrijpt dan die Roel.

    /   Reply  / 
 7. wim jansen

  Baarmoederhalskanker is verschrikkelijk. Ook al wordt in 98% van de gevallen het probleem door je eigen lijf opgelost, die twee procent is toch teveel. We hebben in Nederland en ook verder in Europa screeningsprogramma’s om BMHK in een vroeg stadium op te sporen. De meeste overledenen aan BMHK zijn niet tijdig voor hun “uitstrijkje” geweest. Volg je dat programma dan zit je veiliger dan in een auto, zal ik maar zeggen. Enkele jaren geleden bracht de Gezondheidsraad een nieuw advies uit voor verdere verbetering van dat bevolkingsonderzoek. MAARRRR…. Dat onderzoek is in een la verdwenen, niemand weet waar het gebleven is en het RIVM doet of z’n neus bloedt. Want het rapport van de GR werd ingehaald door een gentech product van een farmagigant om een vaccin te maken “tegen BMHK”. En dat had veel geld gekost en moest dus worden verkocht.

  Inmiddels is er van alles over dat vaccin bekend geworden. Dat het misschien wel, maar misschien ook niet werkt. Dat het meeste “onderzoek” naar de werking is verricht door de belanghebbende concerns zelf. Dat het mogelijk de twee minder gevaarlijke HPV-stammen, waartegen het is gericht, omzeep helpt maar daarmee misschien wel plaats maakt voor andere, veel gevaarlijker stammen, die elders meer narigheid veroorzaken. Het paard achter de wagen, zoals dat heet.
  Verder dat alle kritische geluiden worden bestreden als “indianenverhalen”. Dat integere wetenschappers die bedenkingen hebben worden gecriminaliseerd. Dat een organisatie als “kritisch Prikken” wordt afgeschilderd als een groepje dwaze vijanden, terwijl de artikelen op hun website stuk voor stuk afkomstig zijn uit wetenschappelijke bladen en voorzien zijn van een bronvermelding. Dat geschrokken en ongeruste ouders worden beschimpt en belachelijk worden gemaakt.

  Maar dat is nog niet alles. Verscheidene media berichtten over alle fraude met onderzoeksresultaten, belangenverstrengeling van fabrieken en autoriteiten, over het geknoei met cijfers, opkomststatistieken en veiligheid. Terwijl er voor 12-jarigen nog helemaal geen onderzoek is gedaan wordt het nieuwe programma ook aan die pubermeiden opgedrongen.

  En hoe: met een reclameburo, dat met slinkse verkooptechnieken de meiden bang maakt (emotionele chantage dus), met drogredenen over “veiligheid”, over “bescherming” enz. Terwijl nog niets bekend is over de kwaliteiten van de entstof, de duur van die zgn bescherming en eventuele bij-effecten op lange termijn. Want die vaccins zijn nog geen acht jaar getest, sommige nog korter maar hebben mogelijk bijwerkingen gedurende veertig tot vijftig jaar!

  Het is alles bij elkaar niet om blij van te worden. Maar het is ondanks alles toch iets waar verstandige meiden zelf voor kunnen kiezen. Of natuurlijk: NIET VOOR KIEZEN. Mijn dochters gaan geen prik halen. Ze kijken wel uit!!!

    /   Reply  / 
 8. HPV team, RIVM

  Beste Annelies, Aart, Anneke en Wim,
  Dank voor jullie reacties. Jullie vragen willen wij graag zo goed mogelijk beantwoorden en toelichten. Wij menen dat het zinvol is wanneer wij hiervoor onafhankelijke medisch experts benaderen. Kunnen jullie de concrete vragen sturen naar [email protected]? Wij zorgen ervoor dat iedereen zo snel mogelijk een passend antwoord krijgt. Veel van de gestelde vragen worden ook beantwoord op onze website http://www.prikenbescherm.nl.
  Met vriendelijke groet,
  Monique, namens het RIVM HPV-team.

    /   Reply  / 
 9. HPV team, RIVM

  Beste Annelies, Aart, Anneke en Wim,

  Dank voor jullie reacties. Jullie vragen willen wij graag zo goed mogelijk beantwoorden en toelichten. Wij menen dat het zinvol is wanneer wij hiervoor onafhankelijke medisch experts benaderen. Kunnen jullie de concrete vragen sturen naar [email protected]? Wij zorgen ervoor dat iedereen zo snel mogelijk een passend antwoord krijgt. Veel van de gestelde vragen worden ook beantwoord op onze website http://www.prikenbescherm.nl.
  Met vriendelijke groet,
  Monique, namens het RIVM HPV-team

    /   Reply  / 
 10. Annelies

  HPV-team, RIVM,

  Op de site die U noemt en bij het RIVM is geen inhoudelijke informatie te vinden over de stoffen in het vaccin, noch is er aan tientallem vragen per email hierover, door diverse mensen nooit op geantwoord. Als U van mening bent, dat uw web-site en PrikenBescherm voldoende informatie geeft, wil ik U bij deze laten weten, dat als dat zo was, er niet zoveel vragen en ongerustheid zou zijn.

  Wij willen weten, wat er exact in het vaccin zit, welke stoffen, en wat ze doen met/voor ons lichaam en dat van onze dochters.

  Ik stel voor, dat U verteld wat deze stoffen zijn, dan doen wij het verdere onderzoek wel. U zult het nu druk genoeg hebben.

    /   Reply  / 
  1. Amber van Pinxteren Auteur

   Wil je dat ook weten van elk geneesmiddel dat je slikt? Van elk voedingsmiddel dat je eet of drinkt?

     /   Reply  / 
   1. Aart Liberty

    Zeker wil ik dat ook weten van ieder geneesmiddel, dat ik slik, gebruik overigens zelden een medicijn en als ik iets meekrijg, check ik wel degelijk, wat de bestanddelen zijn en eventuele bijwerkingen. Van voeding staat meestal wel op het etiket wat er verder aan is toegevoegd m.b.t. bijv. E-nummers, kleur-, geur- en smaakstoffen. Maar beter is het nog gewoon onbespoten, rauwe groenten te eten uit eigen tuin.

      /   Reply  / 
   2. Arend Zeevat

    Amber van Pinxteren:
    10 maart 2010 om 14:03
    Wil je dat ook weten van elk geneesmiddel dat je slikt? Van elk voedingsmiddel dat je eet of drinkt?

    Ja dat wil ik ook weten. Ik ben een bewuste consument. Het belangrijkste punt aangaande dit hele vaccinverhaal is echter, dat vele natuurgeneesmiddelen door de Europese claimwetgeving, die samenhangt met de Codex Alimentarius, niet meer verkocht mogen worden, omdat ze volgens de dictatoriale wetenschappelijke criteria niet bewezen werkzaam zijn. Hoe kunnen een RIVM, een Gezondheidsraad, Klink, EMEA en de WHO er mee weg komen dat zijzelf bij de presentatie van gangbare producten niet hoeven te voldoen aan de bewijslast t.a.v. de werkzaamheid van de in de vaccins aanwezige stoffen, die wel aan de natuurgeneeswijzen zijn opgelegd? Dit riekt naar hypocrisie, machtsmisbruik, het torpederen van alles dat met een natuurlijke leefstijl en geneeswijzen te maken heeft en een enorme belangenverstrengeling met Big Pharma.

      /   Reply  / 
 11. Aart Liberty

  De onafhankelijke medische experts waar het RIVM over spreekt, heb ik weinig vertrouwen in, zullen toch zeker niet aan gaan geven, dat er iets met een vaccin niet deugt. Ruikt sterk naar de slager, die zijn eigen vlees keurt. Dus om mijn vraag door te sturen naar [email protected], lijkt mij zinloos, had daar het e-mail adres van Len Horowitz voor genomen, zou ik zeggen.

    /   Reply  / 
 12. Aart Liberty

  Het RIVM heeft in een onlangs gezonden folder “Prik en bescherm”, leugenachtige uitspraken gedaan. Bij de vraag of er mensen zijn gestorven door de inenting, antwoord het RIVM het volgende:

  Er is nog nooit iemand overleden door een HPV-inenting. Ook niet in het buitenland ……

  Onderstaand 3 links met bewijsmateriaal voor de tientallen doden tengevolge van vaccinaties in de Verenigde Staten.

  http://truthaboutgardasil.org (inclusief foto’s van overleden meisjes).
  http://www.lifesitenews.com/ldn/2008/jul/08070316.html
  http://www.judicialwatch.org/documents/2008/JWReportFDAhpvVaccineRecords.pdf

  Wordt het niet tijd, dat het RIVM wordt aangeklaagd voor poging tot moord?

    /   Reply  / 
  1. Aart Liberty

   Is http://gezondheidblog.nl een zelfstandige organisatie of gesponsord door de overheid? Vindt het vreemd, dat bij mijn reactie van 0.44 uur nog steeds de vermelding staat “Jouw reactie wacht op goedkeuring”, terwijl latere reacties wel zijn geplaatst.
   Als het hier een onafhankelijke blog zou betreffen, had u toch al lang tot goedkeuring kunnen overgaan, of moet het Rijks Instituut voor Misleiding eerst zijn oordeel geven?

     /   Reply  / 
 13. Annelies

  HPV Team, RIVM

  Eerder vroeg ik om een discussie op een intelligent niveau. Die vraag staat nog steeds. Eerder stelde ik al: Ik heb de patent-applicatie’s geanalyseerd en openbaargemaakt van Cervarix. Daaruit bleek, dat het vaccin nogal wat zeer schadelijke stoffen bevat voor het menselijk lichaam.
  Ook eerder vroeg ik: Wat kunt U ons vertellen over monophosphoryl lipid A , ASO4, VLP’s en de veiligheid daarvan ? (Hetgeen bewijst, dat ik al wist wat er in het vaccin zat,

  Overigens wil ik U erop wijzen, dat het vaccin slechts 5 en een half jaar getest is en dan ook alleen door de eigen fabrikant en dus niet door een onafhankelijk onderzoeksinstituut.

  U wilt het HPV-vaccin beschermen, maar beseft U wel wat U beschermt?

  Ik wil nog steeds weten, hoe het RIVM staat tov. de veiligheid van monophosphoryl lipid A , ASO4, VLP’s en de veiligheid daarvan in Cervarix. Heeft het RIVM daar zelf onderzoek naar verricht?

    /   Reply  / 
 14. Annelies

  HPV Team, RIVM

  Wat kunt U ons vertellen over de veiligheid van Trichoplusia (de nachtvlinder)in het vaccin?
  Wat ik daarvan weet is, dat het o.a.ademhalings-problemen veroorzaakt.

  Wat is uw reactie op de recente openbaring van Bill Gates?
  http://www.marketoracle.co.uk/Article17644.html

  Heeft U wel eens overwogen dat de toevoeging in Cervarix,van de twee Humaan papillomavirus1 type 16-L1-eiwit2,3,4 20 microgram
  Humaan papillomavirus1 type 18-L1-eiwit2,3,4 20 microgram
  1Humaan papillomavirus,juist de trigger kan zijn voor andere soorten HPV-infectie’s, die reeds bij geboorte al meegeven kunnen zijn maar onschadelijk waren totdat het vaccin toegediend werd?

  Nederlanders nemen geen genoegen meer met antwoorden als: het vaccin is veilig en het is voldoende getest!

    /   Reply  / 
 15. Jaap Erker

  Ik zie dat Aart van Wijngaarden (Aart Liberty) hier is neergestreken. Kijk uit voor die man. Niet alleen heeft hij een blogje waar hij joden voor rot scheldt, hij gelooft ook in allerlei complotten. Zijn medische stukjes bestaan overwegend uit linkjes naar vage complotsiten en hij verdraait bewust feiten.

    /   Reply  / 
  1. Aart Liberty

   Kijk uit voor Jaap Erker, die zonder enige motivatie, mensen verdacht maakt. Er is op mijn Blog geen enkele passage te vinden, dat ik joden rot scheldt en het verhaal, dat ik geloof in complotten is blijkbaar een eigen fantasie. Iemand, die lef heeft, zou via zijn eigen e-mail adres een reactie geven. En uiteraard ga ik niet het wiel nog een keer uitvinden over medische zaken, die door anderen zijn geplaatst. Linken naar artikelen, die overigens aantoonbaar juist zijn.

     /   Reply  / 
  1. Aart Liberty

   Jaap Erker is een rat, die blijkbaar voorstander is van het platgooien van Gaza, waar 1400 mensen werden gedood, waarvan 80% burger en 342 kinderen. Voorts werd er witte fosfor gegooid en werd Israël in het Goldstone rapport veroordeeld voor oorlogsmisdaden. Wat vrijheid van meningsuiting betreft, staat Israël inmiddels op de 93e plaats. Een jood, Norman G. Finkelstein, die een andere mening verkondigd dan de Zionistische joden in Israël, is de toegang tot het land ontzegd voor 10 jaar. En dank voor de promotie van mijn Blog, je zult er alleen maar waarheden vinden. En dat verhaal van HP De Tijd, de krant van de riool-journalistiek, de weten echt niet waarover ze schrijven. Als er trouwens onwaarheden op mijn Blog zou staan, was de site allang geblocked door Google. Jaap Erker is een uiterst onfrisse leugenaar.

     /   Reply  / 
   1. Jaap Erker

    Dit bedoel ik dus

      /   Reply  / 
 16. annabelle

  Deze week is er een open brief aan dhr. Coutinho uitgegaan (tegelijkertijd ook aan de pers, tv, tweede-kamerleden e.a.) waarin hij geconfronteerd wordt met geconstateerde pertinente onwaarheden in de folder “Prik en bescherm” van het RIVM. Onder het kopje “Vragenrondje” troffen wij o.m. de volgende vraag aan, “Zijn er mensen gestorven door de inenting”? Het antwoord luidde, “Nee, er is nooit iemand overleden door een HPV-inenting. Ook niet in het buitenland….”. Bij de brief is bewijsmateriaal gevoegd over minstens 61 meisjes overleden en maar liefst 17.500 geconstateerde ernstige bijwerkingen (registratiesysteem VAERS). De FDA in Amerika heeft het dodental tengevolge van Gardasil-inentingen vastgesteld op ca 1 per maand! Gisteren was er bovendien een gesprek tussen een groep van 6 internationale bezorgde vrouwen en de FDA (Food and Drug Administration, waarvan de vaccinatierichtlijnen worden overgenomen door het RIVM en de Europese EMEA) en dit op verzoek van de FDA omdat ze terecht bezorgd zijn om de (door deze groep vrouwen) gedurende 3 jaar verzamelde zorgwekkende rapporten over bijwerkingen van Gardasil en Cervarix.

  Wordt het dan (éindelijk) voor de overheid en het reguliere medisch circuit geen tijd om eens héél serieus en zorgvuldig na te denken of wij onze meisjes nog aan dit risico willen blootstellen? Hier werd vorig jaar ook al tegen gewaarschuwd, maar afgedaan als “indianenverhalen”. Het lijkt wel een russische roulette….

    /   Reply  / 
 17. Stralingsarm NL

  Annelies, Aart, Wim en Annabelle leggen de vinger op de zere plek: wat beweegt het RIVM om een miljoenen kostende campagne via reclamebureau ComBat te financieren om een vaccin te promoten (waaraan heel veel verdiend wordt), wat slechts 2 van de 16 HPV-varianten zegt te bestrijden?

  Stralingsarm Nederland heeft al op 19 feb. aan het RIVM via de Wet Openbaarheid Bestuur om het contract met ComBat en de financiële kostenplaatsjes openbaar te maken.
  Tot nu toe zwijgt het RIVM in alle talen.

    /   Reply  / 
 18. Arend Zeevat

  Dat het RIVM alleen maar bezig is met het pushen van vaccinaties mag m.i. duidelijk maken dat men de vrije wil van de mens allang niet meer van belang acht. Het spelen op emoties is een manipulatieve daad, die bedoeld is de vrije wil van mensen te beïnvloeden in een voorbedachte richting. Het heeft allemaal veel weg van de bekende trias problemica, nl. probleem-reactie-oplossing. Men schept een probleem waar het niet bestaat, meldt dit op manipulatieve wijze breeduit in de media, om vervolgens een oplossende maatregel aan te bieden, die op andere wijze moeilijker door te voeren zou zijn geweest. Het is allemaal zo doorzichtig. Jammer voor het RIVM dat steeds meer Nederlanders de leugenachtige autoritaire houding van deze beroepsleugenaars doorzien.

    /   Reply  / 
 19. frides lameris

  Hoi allemaal,

  Pro en contra.

  Heb gisteren telefonisch interview gehad met Dagblad van het Noorden over onze anti HPV-prik campagne, die nu ook een internationaal karakter begint aan te nemen. Het was een pittig interview en ik heb geen blad voor de mond genomen.

  Wat doet al die aluminium (in verschillende vormen) in de HPV-vaccins? Men wist al in 1927 dat aluminium een neurotoxische stof is. Nog erger dan kwik voor de hersenen!

  Aluminiumhydroxide is volgens een handboek een stof die vitamine-D depletie veroorzaakt. Vitamine D zorgt voorde optimale conditie en regulering van 2000 genen! Waarom zit deze stof in godsnaam dan in de HPV-vaccins.

  Ik snap heel goed dat het arme HPV-team de critici al lang niet meer kan volgen.

  Flutantwoorden geven aan goed geinformeerde burgers, waaronder vele academici, hopeloze zaak!

  Ik heb het Dagblad van het Noorden gevraagd om een publicatie te wijden aan de vermeende ‘veiligheid van’de ingredienten van Cervarix en ook Gardasil, waarmee bij artsen in Nederland ook wordt geprikt.

  Daarbij moeten dan die ingredienten ook allemaal genoemd en besproken worden, anders wordt het weer prietpraat, zonder dat we praten op basis van de feiten.

  Ik bereid een opinieartikel voor alle dagbladen voor onder de titel:

  Ontmaskering van een vals vaccinatie-evangelie: Zeg Nee tegen prikken HPV.

  Iedereen een goed weekend gewenst!

  Frides Laméris, kritisch theoloog, http://www.verontrustevaders.nl
  Zuidlaren

    /   Reply  / 
 20. janny

  Geacht HPV team

  Volgende is een reatie van U

  Beste Annelies,

  Het vaccin Cervarix is heel nauwkeurig getest en is veilig. De stoffen die er in zitten zijn niet schadelijk voor het mensenlijk lichaam.

  Het HPV team van het RIVM.

  Als de stoffen die in Cervarix zitten niet schadelijk voor het lichaam zouden zijn, hoe is het dan mogelijk dat er zoveel gevallen van Anaphylactic reaction en Dyspnoea worden gemeld. Gevallen die aangemerkt worden als levensbedreigend en waarbij meisjes adrenaline toegediend krijgen.

  Uw bewering dat het vaccin heel nauwkeurig getest en veilig is, is niet waar. Dat weet U, dat weet ik en dat weten heel veel andere mensen.

  Het monitoring programma dat de bijwerkingen nauwkeurig in kaart brengt, was een voorwaarde toen Cervarix in het RVP opgenomen werd, omdat er nog heel veel onbekend is over de bijwerkingen.

    /   Reply  / 
 21. Fan

  http://www.nu.nl/binnenland/2204412/rivm-bezorgd-resistente-bacterien.html

  “BILTHOVEN – Bij steeds meer mensen hebben antibiotica niet het gewenste resultaat, omdat ze zijn besmet met een bacterie die resistent is tegen antibiotica. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt zich zorgen en heeft over het probleem een brief gestuurd naar de bewindslieden van de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw. ”

  Is dit de prijs die wij betalen doordat in de veehouderij en kippenfokkerijen veelvuldig gebruikt is gemaakt van antibiotica? Is dat het waard? Hoe gaat de toekomst eruit zien als door vaccinaties van vee en kippen een gezondheidsprobleem ontstaat? Wij krijgen het via consumptie toch allemaal maar mooi binnen. Wat krijgen wij nog meer binnen via het vlees en de melk? Hormonen bijvoorbeeld maar wellicht nog andere dingen die we via het veevoer binnen krijgen?
  Als ik dit allemaal zo lees, denk ik aan de toekomst en de generaties na ons. Wat staat ons maar ook wat staat hen die na ons komen allemaal te wachten?
  Is er in het verleden gewaarschuwd voor het gebruik van antibiotica bij dieren of werd het weggewuifd zoals men nu doet ten aanzien van vaccinaties? Die worden nu toch ook veilig genoemd ook al zitten er allerlei hulpstoffen in? Werd er toen ook over het gebruik van antibiotica gezegd dat het veilig was om dat vlees te eten?

    /   Reply  / 
 22. Aart Liberty

  Het grootste probleem, waar de huidige medische wetenschap mee worstelt, is het feit, dat een dokter in opleiding uitsluitend medicijnen studeert. Maar weinigen zullen aansluitend een studie voedingsleer volgen. En zodra daar niets in verandert, zullen volgende generaties er niet gezonder op worden. Als bijvoorbeeld de China Studies van Campbell worden weggehouden van het grote publiek, zal nooit bekend worden, waarom bijv. het volk, dat leeft in de Hunza vallei, met gemak 100 jaar wordt, vrijwel zonder medicamenten of medische zorg. Maar misschien is het ook wel de bedoeling, dat ons die informatie zoveel mogelijk wordt onthouden. Lees het artikel op deze link: http://www.uitdaging.net/gezond/Hunza.html

    /   Reply  / 
 23. Fan

  Fan:
  14 maart 2010 om 12:37

  AAN HET RIVM

  Geplaatst door Fan op 4 maart 2010 om 20:19

  GRAAG EEN ANTWOORD OP MIJN VRAGEN? ZULKE MOEILIJKE VRAGEN STEL IK NIET.

    /   Reply  / 
 24. Arend Zeevat

  Luister op 21 maart van 16.00 tot 22.00 uur op Argusoog Radio neer een zeer onthullende en informatieve marathonsuitzending over medische missers en de juridsiche onwil om de verantwoordelijken te vervolgen.

    /   Reply  / 
 25. annabelle

  Ik sluit mij bij Fan aan met mijn vriendelijk verzoek aan het RIVM om op de gestelde vragen een antwoord te geven. Dit uitblijven van een reactie en complete communicatiestilte uwerzijds zal uw reputatie bepaald geen goed doen… U kunt toch niet meer voorbijgaan aan de vele, goed onderbouwde, tegenbewijzen betreffende de regelmatig genoteerde nefaste gevolgen van het hpv-vaccineren?

  Ik hoop dat u beseft dat dit alles door velen gelezen wordt, dat er vele meisjes (en hun ouders) nu nog meer in verwarring zullen worden gebracht en dat deze houding van u, die een integere voorbeeldfunctie zou moeten zijn, niet echt getuigt van mede-leven met de meisjes die nu een, o zo moeilijke, keuze zullen moeten maken.

    /   Reply  / 
 26. Desiree Rover

  Iedere keer dat het RIVM de mond opent, komen er geluiden uit die op gespannen voet staan met de realiteit, en die bovendien gemakkelijk vanuit de literatuur te weerleggen zijn.
  Vaccins zijn gevaarlijk, en alleen effectief in het spekken van de farmakas, en in het kweken van levenslange patiënten.
  De artsen uit de tijd voordat vaccinatie de vlucht nam van vandaag, schreven boeken die ik nu in mijn bezit heb. Daarin spreken zij hun intense bezorgdheid uit over de korte- en lange termijn effecten van vaccinatie, en noemen de praktijk ervan ‘bloedmoord’.
  De buitenlandse ervaringen met de HPV-vaccins liegen er niet om.
  Als ik ooit grootmoeder wil worden, hou ik mijn dochter verre van welk vaccin dan ook, maar zeker ook heel ver verwijderd van de HPV-vaccins.

    /   Reply  / 
 27. Frides Lameris

  Reeds op 17 april 2009(!) heeft Mevr. T.C. Kuiper-van den Bos aan het RIVM gemeld dat het handboek Drug-Induced Nutrition Depletion Handbook, 2d ed, Ross Pelton…., 2001 , op p. 28 vermeldt dat aluminiumhydroxide leidt tot depletie van calcium, fosfor en vitamine D. Het handboek vermeldt elders dat alleen al de depletie van vitamine D kan leiden tot osteoporose, spierzwakte en gehoorverlies, aldus Mevr. Kuiper.

  Hier wil ik aan toevoegen dat door aluminiumhydroxide en aluminium in de adiuvans van Cervarix en Gardasil meisjes tot uren na de inenting kunnen flauwvallen. Aluminium is namelijk neurotoxische stof. Er vallen dan ook wereldwijd ontelbare meisjes flauw NA de inentingen. In Amerika worden ook meisjes van de leeftijd ingeent die mogen autorijden. Een levensgevaarlijke zaak als je na de inenting naar huis rijdt en je nergens van af weet! Zouden er ook meisjes verongelukt zijn vraag je je dan af?

  Links naar dode meisjes door Gardasil op http://www.verontrustevaders.nl, evenals een link naar de eerste Gardasil-processen in de VS.

  Frides, Zuidlaren

    /   Reply  / 
 28. Annelies

  Even terugkijken:

  De eerste nietszeggende reactie van U, het HPV-team, RIVM,op mijn commentaar van 03-03-2010, kwam na een dag.(04-03-2010)

  De tweede nietszeggende reactie , nav mijn vragen op 05-03-2010, kwam op 9 maart 2010.(Bent U zich ervan bewust, dat het reclame-bureau alleen maar een hoop vraagtekens bij ouders en meisjes oproept in plaats van wegneemt?

  Wat kunt U ons vertellen over monophosphoryl lipid A , ASO4, VLP’s en de veiligheid daarvan ?

  Overigens wil ik U erop wijzen, dat het vaccin slechts 5 en een half jaar getest is en dan ook alleen door de eigen fabrikant en dus niet door een onafhankelijk onderzoeksinstituut.

  Ik vraag nu aantoonbare en controleerbare bewijzen. Dat is nl. wat de mensen willen; duidelijkheid en controleerbare feiten, niet slechts het woord van het RIVM.)

  Op 09-03-2010 valt mij het volgende op: twee reactie’s van U;het HPV-team,RIVM. Een op 13.35 uur en een op 16.16 uur. Twee exact dezelfde reactie’s op verschillende tijden. Kennelijk geeft U “standaard” antwoorden omdat U geen idee heeft waar het over gaat als wij concrete vragen stellen.

  Op 10-03-2010 vroeg ik: HPV-team, RIVM,

  “Op de site die U noemt en bij het RIVM is geen inhoudelijke informatie te vinden over de stoffen in het vaccin, noch is er aan tientallem vragen per email hierover, door diverse mensen nooit op geantwoord. Als U van mening bent, dat uw web-site en PrikenBescherm voldoende informatie geeft, wil ik U bij deze laten weten, dat als dat zo was, er niet zoveel vragen en ongerustheid zou zijn.

  Wij willen weten, wat er exact in het vaccin zit, welke stoffen, en wat ze doen met/voor ons lichaam en dat van onze dochters.

  Ik stel voor, dat U verteld wat deze stoffen zijn, dan doen wij het verdere onderzoek wel. U zult het nu druk genoeg hebben.

  En op 11-03-2010 komt U, het RIVM, het HPV-team met de link over de samenstelling van het vaccin.”

  Als U mij al serieus had genomen, had U gelezen, dat ik de patent-aanvragen geanalyseerd heb en dus de stoffen in het vaccin ken, zoals in mijn eerste reactie te lezen is.

  Ik vraag U nogmaals, wat U ons kunt vertellen over Wat kunt U ons vertellen over monophosphoryl lipid A , ASO4, VLP’s en de veilgheid daarvan in het HPV-vaccin.

  De indruk ontstaat, dat U, HPV-team, RIVM, op het internet de zgn. Indianenverhalen” de kop wilt indrukken. Wij hebben het recht om concrete vragen te stellen, hetgeen we al een jaar doen nu en maar geen antwoorden krijgen.

  Ik vraag deskundig antwoord op de vragen die ik stel, omdat ik een dochter heb die tzt. graag kinderen wilt.

    /   Reply  / 
 29. HPV-team, RIVM

  Beste mensen op gezondheid.blog.nl

  Wij als RIVM willen heel graag goede voorlichting geven over de HPV-vaccinatie en het vaccin. We weten dat wij in de vorige campagne te veel hebben vertrouwd op de klassieke communicatiemiddelen, zoals brief en folder. Hierdoor hebben wij ouders en meisjes minder goed kunnen bereiken.
  Om dit in deze campagne te voorkomen, hebben wij een communicatieadviesbureau dat gespecialiseerd is in jongerencommunicatie gevraagd ons hierbij te adviseren. Dit heeft er toe geleid dat wij nu een informatieve website hebben (www.prikenbescherm.nl) die aansluit op de belevingswereld van jonge meisjes; dat wij chatten met de doelgroepen; dat wij informatie plaatsen op meidensites en ouders-sites; dat we filmpjes plaatsen op You Tube, enzovoort. Dit alles met als doel uitleg te geven over de vaccinatie en toe te lichten waarom wij het belangrijk vinden dat meisjes worden ingeënt.
  Wat wij in deze campagne ook doen, is reageren op blogs van verschillende opinie-websites. Zoals bijvoorbeeld gezondheid.blog.nl. Dit hebben wij nu een paar keer gedaan.

  Wij kunnen ons op dit moment echter niet aan de indruk onttrekken dat de fervente tegenstanders van vaccinatie op geen enkele manier luisteren naar onze antwoorden en verwijzingen naar wetenschappelijke artikelen. Bovendien worden er onwaarheden opgeschreven die louter gestoeld zijn op ‘heresay’ en door geen enkel wetenschappelijk onderzoek worden ondersteund. Ook zien wij dat er op dit blog onderlinge onenigheid ontstaat waar wij ons graag verre van houden.
  Wij trekken nu de conclusie dat dit medium voor ons als overheidsorganisatie niet de juiste plek is om aanwezig te zijn. Daarom verwijzen wij voor antwoorden op de gestelde vragen naar onze website http://www.prikenbescherm.nl. Hier hebben wij de vragen die op gezondheid.blog.nl zijn gesteld zo goed mogelijk beantwoord. Via de zoekfunctie komt u snel bij de antwoorden.

  Als laatste willen wij er heel graag aan toevoegen:

  Er is nog nooit wetenschappelijk bewezen dat een meisje is overleden door vaccinatie met het vaccin tegen baarmoederhalskanker! Wij vinden het onkies dat tegenstanders van vaccinatie dit suggereren. Wij vragen daarom met klem aandacht voor:
  http://www.cdc.gov/vaccinesafety/Vaccines/HPV/gardasil.html
  http://www.mhra.gov.uk/Safetyinformation/Generalsafetyinformationandadvice/Product-specificinformationandadvice/HumanpapillomavirusHPVvaccine/index.htm
  http://www.rivm.nl/cib/themas/HPV-vaccinatie/#index_7

  En @ Annelies: jij ontvangt van ons een rechtstreekse mail als antwoord op je vraag over de samenstelling van het vaccin. Dit antwoord is ook terug te lezen op http://www.prikenbescherm.nl

  Met vriendelijke groet, het HPV-team.

    /   Reply  / 
 30. Arend Zeevat

  Dit was natuurlijk te verweachten. Het verbaasd me dat deze strategische terugtrekking zo lang op zich liet wachten. Er wordt hiermee wel een beeld bevestigd van een starre overheidsorganisatie, die zich niets gelegen is aan een werkelijk open contact met de burger. Hoeveel informatie er ook moge zijn die het gevaar van vaccinaties bewezen hebben, het RIVM blijft dat ontkennen. Een duidelijk geval van tunnelvisie, die tekenend is voor het door willen drukken van een achterliggende agenda. Die helemaal niets maar dan ook niets met de gezondheidsbevordering van de bevolking heeft te maken.

  Ondanks alle naar buiten komende schandalen betreffende een grootschalige belangenverstrengeling tussen overheid, haar adviesorganisaties en de gezondheidsindustrie blijft men dat ontkennen. Men heeft niet kunnen aantonen waaromn het zo ontzettend belangrijk is om die HPV-spuiten in die meisjes te kunnen drukken. Het RIVM heeft een totaal ander beeld van gezondheid dan de burgers. Het opdringen van dat beeld is het meest kwalijke aan deze dwangneurotische vaccinatieleugens. Het laat zien dat men geen enkel respect heeft voor de vrije wil, deze moet immers op de meest smerige manipulatieve manieren worden gebogen in de door VWS en het RIVM gewenste richting.

  Verder vraag ik mij af of het toeval is dat zowel het RIVM, het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) als de Commissie Genetische Modificatie (COGEM) allen in hetzelfde kantoorpand aan de Anthonie van Leeuwenhoeklaan in Bitlhoven gehuisvest zijn. Dit knus bij elkaar huizen in één pand kan maar zo een ietwat vreemde associatie oproepen. Vooral de aanwezigheid van de COGEM doet daarbij vreemd aan.

    /   Reply  / 
 31. Frides Lameris

  Hallo allemaal, pro en contra, over en sluiten?

  Gelukkig kondigt zich het einde van al die gemanipuleerde wetenschap nu ras aan. Vroeger gooiden we elkaar met bijbelteksten dood, nu met wetenschappelijke analyses.

  Wanneer diverse arme meisjes na Gardasil- en Cervarixprikken in het buitenland dood op de grond zijn neergevallen, zeggen wetenschappelijke omstanders dat het niet bewezen is dat de meisjes door die prik op de grond neervielen!? Amehoela, weg met die wetenschap dan graag!

  Laat al die echte verhalen wereldwijd maar tevoorschijn komen. Wanhopige ouders die met doodzieke meisjes ‘rondleuren’. Ouders die hun huizen moesten verkopen om torenhoge dokterskosten en ziekenhuisrekeningen te betalen.

  Alles graag zo spoedig mogelijk voor iedereen in het Nederlands op het internet zetten, dan komt er vanzelf iets in de gedrukte kranten. Flink wat emotie en verontwaardiging erbij, want het zijn en blijven afschuwelijke verhalen.

  Na de presentatie van de zes kritische dames aan de FDA op 12 mrt. j.l. over de wereldwijd ernstige gevolgen van de Gardasil-en Cervarixinentingen, meldt Janny Stokvis, zelf lid van dat team, het binnenstromen van nieuwe beroerde ervaringen van meisjes (en ouders) met Gardasil-en Cervarix op diverse internationale HPV-slachtoffers support sites.

  Als pastor ben ik gewend om met diverse vormen van lijden te worden geconfronteerd. Er zijn echter met name twee zaken in de Bananenmonarchie Nederland waar de overheid verschrikkelijk in de fout is gegaan. Dat is in de omgang met vaccinatieslachtoffers en tevens met electrosensitieve mensen die door foutieve stralingsnormen niet beschermd worden en vaak in veel gezondheidsellende terecht komen. Door adviezen op te volgen van een geheel incompetent gebleken gezondheidsraad (die ook 80 jaar te laat was met wakker worden over asbest!), afgedekt door CDC en FDA die zelf ook corrupt zijn gebleken, is het hier in Nederland op deze vlakken een wanboel geworden. De politici zullen dit niet kunnen veranderen. Die hebben zelf boter (of vaccins) op hun hoofd!

  Van de week is bekend geworden dat een Deense wetenschapper een enorme cover up heeft gedaan door het verband tusen autisme en vaccinatie in een onderzoek statistisch weg te mofffelen. Nu is dat ontdekt, en de man is er met twee miljoen dollar onderzoeksgelden vandoor. Het CDC is daardoor ernstig in opspraak gekomen! Rapporteur is de vermaarde internationale Amerikaanse geopoliticus William Engdahl:

  Corrupt Scientist who lied about vaccines and autism vanishes with millions By F. William Engdahl, gepubliceerd op zijn website
  http://www.engdahl.oilgeopolitics.net, 12 maart 2010

  Ja mensen, zo kunnen we nog wel even doorgaan en dat doen we natuurlijk ook. Vaak op eigen kosten, met veel inzet van tijd en moeite. En gelukkig maar: Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.
  Groetjes, Frides, Zuidlaren
  http://www.verontrustevaders.nl

    /   Reply  / 
 32. janny

  Ik heb nog geen antwoord op mijn vraag gehad.
  Als de stoffen die in Cervarix zitten niet schadelijk voor het lichaam zouden zijn, hoe is het dan mogelijk dat er zoveel gevallen van Anaphylactic reaction en Dyspnoea worden gemeld. Gevallen die aangemerkt worden als levensbedreigend en waarbij meisjes adrenaline toegediend krijgen.
  Hopenlijk plaatst Annelies de reactie,die jullie haar per mail willen sturen, hier. We hebben niets aan achterdeurtjes, laten we alles maar in de openbaarheid doen.
  Het verhaal van Jenny staat hier
  http://jenjensfamily.blogspot.com/
  Jenny’s ouders zijn met een juridische procedure begonnen.
  http://www.earthtimes.org/articles/show/anapol-schwartz-files-gardasil-vaccine-complaints,1204869.shtml
  Quote van Diana harper .The risks of serious adverse events, including death, reported after Gardasil administration were 3.4 per 100,000 doses distributed
  http://www.expert-reviews.com/doi/full/10.1586/erv.09.120?prevSearch=authorsfield%253A%2528Harper%252C%2BDiane%2BM%2529&searchHistoryKey=

    /   Reply  / 
 33. riet

  Ik roep iedere ouder op om hun dochter als je haar dan toch wil laten vaccineren eerst te laten onderzoeken of zij wel gezond is.
  Dan kan later in ieder geval wanneer er bijwerkingen optreden dit niet aan andere zaken dan de vaccinatie geweten worden. Kijk naar de drie babys die zijn overleden na vaccinatie. Wanneer dit nog niet voldoende bewijs is dat vaccinatie gevaarlijk kan zijn dan is het nooit te bewijzen.
  Mocht de dokter dit weigeren dan is dat voldoende aanleiding om vraagtekens te zetten toch?
  Het wordt te gortig met de vaccinaties. Er komen nog vaccinaties tegen roken, tegen MS, tegen autisme en god weet waar nog niet meer tegen. Hoeveel rommel laat je je je kinderen en jezelf inspuiten? Kritiekloos. Je gaat echt niet meteen dood als je geen vaccinatie neemt ook al doet de RIVM haar best om die indruk te geven.
  Wordt wakker, het gaat om de gezondheid van je kinderen.

    /   Reply  / 
 34. Frides Lameris

  En natuurlijk ook nog HPV-vaccins voor onze jongens: goedkeurd door de FDA. okt. 2009

  http://www.bioportfolio.com/news/FDA:-OKs-Gardasil-for.html

  HPV is er ook al voor koeien. Nu nog konijnen, cavia’s en kikkergardasil!

  Wij werken intussen aan de laaste versie van het waarheidsserum!

  Quocumque acadabris in vaccinatibus non est dea gloria.

  Groetjes
  Frides

    /   Reply  / 
 35. Fan

  Geachte RIVM team,

  Prof. H. Schellekens over het HPV-vaccin. Hij is lid van de commissie ter beoordeling van geneesmiddelen: “Zolang niet is vastgesteld of het vaccin kanker voorkomt en wat de werking en de bijwerkingen zijn, heb je het eigenlijk over een experiment.”

  Ik denk toch niet dat hij “Indianenverhalen”vertelt hé? Ook Prof. van Leeuwen ( bekend van het DES onderzoek) zegt in Zembla dat zij geen voorstander is ( kijk Zembla uitzending over HPV oktober 2008) http://zembla.vara.nl/Voorpagina.1975.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=7459&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1974&cHash=92c8bcab92

  “Prof. F. van Leeuwen van het Nederlands Kanker Instituut is het oneens met de snelle invoering van het vaccin: “We weten nog niet of het vaccin echt wel baarmoederhalskanker voorkomt, we weten niet of het vaccin ernstige bijwerkingen heeft en we weten ook niet of er herhaalvaccinaties nodig zijn.”
  Experiment
  Haar kritiek wordt gedeeld door Prof. H. Schellekens. Hij is lid van de commissie ter beoordeling van geneesmiddelen.

  Dat het een experiment is, erkennen alle deskundigen. De groep 12-jarigen, die straks massaal wordt gevaccineerd, is nooit grootschalig wetenschappelijk onderzocht.”

  Dus als u als RIVM team niet naar onze ongerustheid wilt luisteren dan zou u toch wel eens naar het oordeel van deskundigen kunnen luisteren. Zij hebben niet voor niets kritiek op dit vaccin en de hele gang van zaken!!!!!! Als u begaan bent met de volksgezondheid zou u dan niet deze kritiek ter harte nemen en stoppen met deze campagne totdat alle vraagtekens en kritiek weggenomen zijn en waarmee u bewijst naar de ongeruste ouders dat u hen serieus neemt? Nu bewijst u naar mijn smaak dat u gegronde kritiek van deskundigen ( m.b.t. veiligheid/ onbekendheid van bijwerkingen) gewoon naast u neer legt. Kiest u daarmee in feite niet de kant van de producent die het spul maar wat graag wil slijten en niet de kant van onze gezondheid?
  Juist dat roept nog meer vraagtekens op zoals:
  Waarom opnieuw een campagne van een vaccin die zijn werking nog niet heeft bewezen?
  Hoe kunt u kiezen voor een middel dat eigenlijk van onze jonge meisjes “proefkonijnen” maakt ( zie uitspraak Prof. Schellelkens hierboven?
  Zou uw taak niet moeten zijn om de meisjes te vrijwaren van een middel dat vaag is m.b.t. werkzaamheidveiligheid/bijwerkingen maar vooral te vrijwaren van een experiment? Staat het in uw voorlichtingsfolder dat ouders hun kind blootstellen aan wat deskundigen een experiment noemen?
  U bent bang dat de meisjes een HPV infectie krijgen maar zou u eigenlijk niet banger moeten zijn voor de nog niet bekende bijwerkingen/gevolgen op lange termijn? Daar zijn wel veel ouders bang voor namelijk. En ik zou me ook kunnen voorstellen dat er ouders zijn die het heel vreemd vinden dat u als overheidsinstantie een vaag middel aanbiedt, op een opdringerige wijze met behulp van een reclame bureau. Hoe kunt u dit alles rijmen met uw taak van volksgezondheid belang?
  Graag een antwoord? Zulke moeilijke vragen stel ik toch niet?

    /   Reply  / 
 36. Annelies

  HPV-team,

  Via mijn web-site heeft U mij verzocht mijn email-adres bij U achter te laten, zodat U mij kunt antwoorden op de vragen. U kunt echter de antwoorden ook op die manier sturen, dus ik zie geen reden om mijn email-adres aan U bekend te maken.
  Er zijn een aantal zeer concrete vragen gesteld, die wij allemaal willen weten; ik niet alleen.

  Tot op heden heeft U ons helemaal niets nieuws verteld; integendeel U blijft vasthouden aan het gegeven dat het vaccin veilig is. Wij hebben gegronde redenen om aan te nemen dat er nogal wat schadelijke stoffen in het vaccin zitten, waarover wij juist opheldering willen.

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat, zodra het U te heet onder de voeten wordt, U afhaakt. Die houding is velen van ons bekend door onze veelvuldige vragen die wij het RIVM eerder per brief of email gesteld hebben , waar ook nooit een antwoord op komt.

  Dit bevestigd ons vermoeden, dat het vaccin verre van veilig is.

  U maakt zich als persoon niet bekend en ik vermoed dat U zich ook op meiden-sites begeeft met dezelfde zinloze antwoorden als U hier geeft, ws. in de hoop dat de naam RIVM het werk wel zal doen.

  Wat zegt dat over de functie van het RIVM ? U wilt dat wij, ouders U serieus nemen maar U hoeft ons niet serieus te nemen? Zijn wij het volk, dat maar gelaten moet accepteren wat de overheid zegt?
  Die tijden zijn echt voorbij.

  Uw optreden hier geeft feitelijk alle antwoorden op de vragen. Mocht U ouder van een dochter zijn, laat U haar dan 3 maal vaccineren met Cervarix?

    /   Reply  / 
 37. Aart Liberty

  Niet zovelen weten de werkelijke betekenis van de afkorting RIVM, maar het betekent Rijks Instituut Voor Misleiding. Dus begrijpelijk, dat ze geen antwoorden geven op vragen, die hen niet welgevallig zijn.

    /   Reply  / 
 38. Frides Lameris

  Hallo allemaal,

  Ik heb vandaag Prof. Coutinho via zijn secretaresse bedankt voor zijn HPV-retourbrief aan de verontruste vaders en idem moeders.

  Ik kan echter niets met zijn antwoord.

  Andere denkwereld daar in/op het RIVM!

  Voor mij zijn vaccinaties echter nu helemaal over en uit.

  Ik ben voor MEDITATIE. Dat zuivert lichaam en geest op natuurlijke wijze. Vaccinatie doet echter het omgekeerde: het vervuilt geest en lichaam. Niet doen dus!

  Aart: wat betreft de M van RIVM : misschien zijn ze op het RIVM wel aan het MMMMMM-Mediteren hoe het anders moet.

  Ik houd het daarom maar op Rijks Instituut voor Meditatie (RIVM).

  Dat wil ik wel graag oprichten met een goed salaris erbij!

  namens de mediterende vaders.

  groetjes

  Frides, Zuidlaren

    /   Reply  / 
 39. Fan

  Nog steeds geen antwoord op mijn vragen gehad. Zou de postduif soms met het antwoord onderweg zijn?

    /   Reply  / 
 40. frides lameris

  Na Amerika, nu hot news over een HPV-schandaal in India!

  PERSBERICHT

  De Indiase Raad voor Medisch Onderzoek (ICMR) heeft de staten Andhra Pradesh en Gujarat opdracht gegeven om met ingang van heden (zie link 1 beneden) ,

  onmiddellijk te stoppen met het HPV-baarmoederhalskanker controle vaccinatieprogramma voor meisjes in deze staten.

  Aanleiding hiervoor is het feit dat tijdens het uitvoeren van een testprogramma bij 14.000 meisjes door de farmaceutische firma’s Merk en Glaxosmithkline een heftige controverse is ontstaan naar aanleiding van het grote aantal gemelde ernstige gezondheidsklachten tengevolge van de inentingen.
  Zo klaagden bv. honderdtwintig meisjes na de vaccinatie o.a. over maagstoornissen, epileptische aanvallen, ernstige hoofdpijn en vervroegde menstruatie.

  Kortgeleden werd zelfs de dood van vier meisjes gemeld (zie link 2 beneden).

  Nadat een groot aantal publieke organisaties, waaronder gezondheidsnetwerken, medische professionals, mensenrechtgroepen en vrouwengroepen gezamenlijk een persconferentie georganiseerd hadden om protest aan te tekenen tegen het hun inziens geheel onethische HPV-vaccinatieproject in Gujarat en Andhra Pradesh, liet de directeur-generaal van de Indiase Medische Onderzoeksraad (ICMR) dhr. V.M. Katoch weten dat het project onmiddellijk is gestaakt in afwachting van nader onderzoek.

  De heer Katoch verklaarde: “Er kan geen compromis zijn indien ethische overwegingen geschonden zijn door een niet tot de overheid behorende organisatie of farmaceutische firma. De regering is er helemaal voor de mensen, en echt wezenlijke zaken moeten aangepakt worden.”

  De protesterende organisaties hebben ook een brief laten circuleren waarin documenten van de farmaceutische fima’s worden geciteerd die duidelijk valse uitspraken doen over de veiligheid, doeltreffendheid en de duur van de werking van deze vaccins. Zo werd o.a. aan meisjes en moeders in de HPV-brochures die behoorden bij dit testprogramma verteld dat het vaccin levenslange immuniteit zou geven, dat er slechts geringe bijwerkingen zouden zijn, zoals koorts of huiduitslag, en dat het geen
  invloed zou hebben op de toekomstige vruchtbaarheid van de meisjes. De feiten laten nu echter een geheel andere realiteit zien.

  Ouders en healthofficials hebben ook gewezen op het schandalige feit dat in dit o.a. door de Bill en Melinda Gates Foundation gesponsorde vaccinatietestproject geen enkele medische begeleiding en opvang aan de meisjes wordt aangeboden, terwijl dit project uitgevoerd wordt op het platteland in een afgelegen (armoedig) gebied, waar zelfs geen minimale gezondheidsfaciliteiten aanwezig zijn.

  In hun brief die zij gericht hebben aan de Minister voor Gezondheid en Familiewelzijn, wijzen de protesterende organisaties er tevens op dat het er sterk op lijkt
  dat de farmaceutische firma’s Merk en Glaxosmithkline feitelijk stiekum een Phase IV klinisch testprogramma uitvoeren onder het mom van een ‘project’.

  Verder maken zij in deze brief gewag van de schokkende overtreding in dit project van alle ethische regels:

  “Het is zonder twijfel het ernstigste geval van het schenden van mensenrechten, wanneer jonge meisjes moeten sterven omdat ze deel hebben genomen aan een door de staat aanbevolen experiment, dat is opgezet door een privébedrijf dat op winst maken is gericht”, aldus de schrijvers van deze brief (zie bijlage).

  ……………..

  —————————————————————

  Links ter controle van deze informatie:

  1) http://www.dnaindia.com/india/report_cancer-vaccine-programme-suspended-after-4-girls-die_1368681 8-04-2010

  2) http://www.examiner.com/x-40801-Vaccines-Examiner~y2010m4d7-Breaking-News-Organizations-in-India-successfully-halt-HPV-vaccination-program 7-04-2010

    /   Reply  / 
  1. Fan

   @ frides,

   Weet jij hoe dit HPV programma te rijmen is met de rechten van het kind? Ik kan daarin niet vinden dat kinderen beschermd of gevrijwaard moeten worden tegen experimenten.

   Er schijnt ook nogal wat prive vragen gesteld te worden aan die meisjes via een invullijst las ik ergens. Het volgende is een artikel over kinderrechten internationaal verdrag:

   Artikel 16 Privacy
   “Ieder kind heeft recht op privacy. De overheid beschermt het kind tegen inmenging in zijn of haar privé- en gezinsleven, huis of post en respecteert zijn of haar eer en goede naam.”

   Als ik boenstaande lees hoe is het mogelijk dat het RIVM een vragenlijst uit laat gaan en intieme vragen stelt aan zeer jeugdigen? Is dat toegstaan?

     /   Reply  / 
 41. Paul

  Onlangs is het HPV(baarmoederhalskanker)-vaccinatie programma in India stop gezet na de dood van 6 meisjes!

  De Indiase Raad voor Medisch Onderzoek (ICMR) heeft de staten Andhra Pradesh en Gujarat opdracht gegeven om met ingang van heden onmiddellijk te stoppen met het HPV-baarmoederhalskanker controle vaccinatieprogramma voor meisjes in deze staten.

  Aanleiding hiervoor is het feit dat tijdens het uitvoeren van een testprogramma bij 14.000 meisjes door de farmaceutische firma’s Merck en GlaxoSmithKline
  een heftige controverse is ontstaan naar aanleiding van het grote aantal gemelde ernstige gezondheidsklachten tengevolge van de inentingen.
  Zo klaagden bv. honderdtwintig meisjes na de vaccinatie o.a. over maagstoornissen, epileptische aanvallen, ernstige hoofdpijn en vervroegde menstruatie.

  Kortgeleden werd zelfs de dood van vier meisjes gemeld

  Nadat een groot aantal publieke organisaties, waaronder gezondheidsnetwerken, medische professionals, mensenrechtgroepen en vrouwengroepen gezamenlijk
  een persconferentie georganiseerd hadden om protest aan te tekenen tegen het hun inziens geheel onethische HPV-vaccinatieproject in Gujarat en Andhra Pradesh, liet de
  directeur-generaal van de Indiase Medische Onderzoeksraad (ICMR) dhr. V.M. Katoch weten dat het project onmiddellijk is gestaakt in afwachting van nader onderzoek.

  De heer Katoch verklaarde: “Er kan geen compromis zijn indien ethische overwegingen geschonden zijn door een niet tot de overheid behorende organisatie
  of farmaceutische firma. De regering is er helemaal voor de mensen, en echt wezenlijke zaken moeten aangepakt worden.”

  De protesterende organisaties hebben ook een brief laten circuleren waarin documenten van de farmaceutische fima’s worden geciteerd die duidelijk valse uitspraken
  doen over de veiligheid, doeltreffendheid en de duur van de werking van deze vaccins. Zo werd o.a. aan meisjes en moeders in de HPV-brochures die behoorden bij dit
  testprogramma verteld dat het vaccin levenslange immuniteit zou geven, dat er slechts geringe bijwerkingen zouden zijn, zoals koorts of huiduitslag, en dat het geen
  invloed zou hebben op de toekomstige vruchtbaarheid van de meisjes. De feiten laten nu echter een geheel andere realiteit zien.

  Ouders en healthofficials hebben ook gewezen op het schandalige feit dat in dit o.a. door de Bill en Melinda Gates Foundation gesponsorde vaccinatietestproject
  geen enkele medische begeleiding en opvang aan de meisjes wordt aangeboden, terwijl dit project uitgevoerd wordt op het platteland in een afgelegen (armoedig) gebied,
  waar zelfs geen minimale gezondheidsfaciliteiten aanwezig zijn.
  Bron: http://beta.thehindu.com/news/national/article391111.ece

  In hun brief die zij gericht hebben aan de Minister voor Gezondheid en Familiewelzijn, wijzen de protesterende organisaties er tevens op dat het er sterk op lijkt
  dat de farmaceutische firma’s Merck en GlaxoSmithKline feitelijk stiekem een Phase IV klinisch testprogramma uitvoeren onder het mom van een ‘project’.

  Verder maken zij in deze brief gewag van de schokkende overtreding in dit project van alle ethische regels:

  “Het is zonder twijfel het ernstigste geval van het schenden van mensenrechten, wanneer jonge meisjes moeten sterven omdat ze deel hebben genomen aan een door
  de staat aanbevolen experiment, dat is opgezet door een privébedrijf dat op winst maken is gericht”, aldus de schrijvers van deze brief (zie bijlage).

  Bronnen:
  http://www.dnaindia.com/india/report_cancer-vaccine-programme-suspended-after-4-girls-die_1368681 8-04-2010

  http://www.todaynews.in/national/cancer-vaccine-programme-suspended-after-4-girls-die-60926.html

  Artikel van de Amerikaanse Dr. Mercola over het stop zetten van de HPV-vaccinaties in India:
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/04/17/time-for-the-truth-about-gardasil.aspx

  Zie hier het Persbericht dat het Ministerie van India hierover heeft uit gedaan op vrijdag 16 april j.l.:
  http://pib.nic.in/release/release.asp?relid=60402

  Zie ook een eerder bericht hierover van 7-04-2010:
  http://www.examiner.com/x-40801-Vaccines-Examiner~y2010m4d7-Breaking-News-Organizations-in-India-successfully-halt-HPV-vaccination-program

  Voor het uittesten van de HPV-vaccins op meisjes tussen de 10 en 14 jaar oud in India werden de toestemmings-papieren voor honderden meisjes door een beveiligings-medewerker van hun school ondertekent terwijl ouders en meisjes van niets wisten!:
  http://www.telegraphindia.com/1100409/jsp/nation/story_12320638.jsp

  Het Ministerie in India geeft toe dat de regelgeving omtrent de HPV-vaccinatie-campagne in India Niet is nageleefd:
  http://www.zeenews.com/news622720.html

  Ook het land Bhutan heeft onmiddelijk het HPV-vaccinatie-programma stop gezet:
  http://www.kuenselonline.com/modules.php?name=News&file=article&sid=15191

  Ook in de VS wordt er opgeroepen om te Stoppen met de HPV-vaccinaties:
  http://uspolitics.einnews.com/article.php?nid=845424

  In Nederland worden meisjes van 12-17 jaar op het moment echter nog steeds opgeroepen om zich te laten vaccineren met datzelfde HPV-vaccin…

    /   Reply  / 
 42. frides lameris

  Vaacinaties OVER en UIT!

  Het is niet mijn gewoonte om berichten in het Engels te plaatsen, maar voor dit bericht maak ik een uitzondering. De info over de wereldwijde vaccinatiecomplotrealiteit breidt zich vrijwel dagelijks uit. In dit bericht legt toparts/gezondheidsresearcher Dr. Len Horowitz (USA) uit met wat voor verschrikelijke dingen de farmaceutische boeven bezig zijn. Om in de spirit van len Horowitz te spreken: Moge God verhinderen dat al deze snode plannen ten uitvoer zullen worden gebracht!

  Frides, Zuidlaren

  Medical Veritas, Amerikaans medisch tijdschrift, april 2010:

  Profitable Depopulation Plot Links JP Morgan-Chase
  And Goldman Sachs To Vaccination Contaminations
  And BigPharma Corruption
  By Dr. Leonard Horowitz

  4-29-10
  A medical investigation into suspicious outbreaks and propaganda used to sell drugs and vaccines has exposed investment bankers at JP Morgan-Chase (JPMC) and Goldman Sachs (GS) for plotting to shock/stress, frighten, poison, and kill billions of people most profitably–pharmaceutically–according to the Editor-in-Chief of Medical Veritas journal.
  While researching a powerful Partnership for New York City (PFNYC), uniting Wall Street’s wealthiest industrialists, Harvard-trained public health expert, Dr. Leonard Horowitz, and investigative journalist, Sherri Kane, discovered shocking evidence of a conspiracy to commit global genocide by generating diseases and death to advance profitable pharmaceutical depopulation.
  Population planners at the highest levels of government and industry conspired to spread diseases, vaccines, drugs, and death most profitably, according to research published in the latest issue of Medical Veritas.
  In a related Special Report posted on YouTube, Dr. Horowitz urged humanitarian organizations and activist groups worldwide to issue investigations, alerts, civil complaints, and criminal charges to stop the pharmaceutical depopulation plot because it risks genetic inheritance, new pandemics, and the possible extinction of the human race.
  “Corruption in the drug industry is rampant and transparent,” Dr. Horowitz explains. “Investment bankers at JPMC and GS, who acquired controlling interests in the largest drug firms during mergers and acquisitions, have placed ‘depopulation’ near the top of their list of geopolitical priorites. Their depopulation agents are now in top positions of government, finance, and industry.
  The depopulation plan is supported by the world’s wealthiest people, including Bill Gates, who admittedly funds vaccinations to reduce global populations by 10-15%. Leading population planners and economic developers advance identical plans to cull the world’s population to 1 billion.
  “Killing 6-out-of-7 people globally, most profitably, requires planning and an unprecedented conspiracy to commit genocide by applying advances in genetic biotechnologies exclusively available and affordable to drug companies controlled by the investment bankers,” Dr. Horowitz adds.
  The doctor points to the fact that US Treasury Department officials previously operated JPMC and GS on behalf of majority stock holders and their partners in pharmaceutical companies heavily represented in the PFNYC and the trade organizations that negotiate multi-billion dollar government purchases of drugs and vaccines.
  Researchers, including vaccination contamination expert Dr. Viera Scheibner, reports in the current issue of Medical Veritas that polio virus vaccines are produced in African green monkey kidney cell cultures routinely contaminated with transmissible cancer viruses.
  By reviewing drug company patents, Dr. Horowitz learned that the makers of H1N1 swine flu and rotavirus vaccines use the same cultures risking recombinations, genetic mutations, and unstoppable transmissions of deadly agents threatening new pandemics.
  “This best explains why public health officials are preparing for vaccine-transmitted H1N1s cloned in monkey cells to recombine with bird H5N1s currently circulating. This threatening and most deadly recombination of flu viruses, officials herald may happen in the Fall,” Dr. Horowitz warned.
  Besides the inadequacies of safety testing new vaccines without using placebo controls, it is this issue of reliability of information that concerns more than half of the medical physicians polled since they became aware that the entire medical industry has been hijacked by Wall Street’s pharmaceutical profiteers. Now they are learning from famous people, like Gates, that the world’s wealthiest people are administering vaccinations for depopulation.
  “I love vaccines,” Gates stated at a TED conference in February, 2010, while lecturing on ways to reduce global populations to stem environmental pollution.
  The links between the directors of major drug companies, mainstream media moguls, and investment bankers at JPMC and GS are so obvious and incriminating, and the dispersion of unsafe vaccines so common and disturbing, only profitable depopulation as a planned outcome of pharmaceutical investments can explain the current situation.
  “Complete censorship was the only option officials have had to prevent a meltdown in public opinion about medicine and the pharmaceutical industry,” said Ingri Cassel, a leading vaccine risk awareness activist. “This explains why news of this vaccination depopulation plan has been neglected by the special-interest-influenced media.”
  Investigating conflicting pharmaceutical interests influencing news coverage, Sherri Kane, previously a writer for FOX News in Los Angeles, learned that the majority shareholders in FOX, TimeWarner, News Corp., and the Wall Street Journal, are heavily invested in GlaxoSmithKlein and Merck’s CSL Laboratories, both makers of risky drugs and vaccines.
  Lloyd Blankfein, the CEO of Goldman Sachs, became a major shareholder in AstraZeneca following his direction of the company’s acquisition of the H1N1 FluMist maker, MedImmune. Blankfein has also leveraged ABC-Disney following their merger with money he raised through GS investors. This resulted in Dr. Oz’s heavy promotion of H1N1 vaccines on ABC last year, when officials learned that the vast majority of Americans were unwilling to risk the exposure.
  Rupert Murdoch and Lloyd Blankfein co-chair the PFNYC, founded by CHASE principal, World Bank ambassador, and America’s leading energy industrialist and medical monopolist, David Rockefeller. The PFNYC was chartered by the Royal Family of England–a majority share holder in General Electric–the world’s largest company–that controls NBC/Universal/Comcast, and MSNBC with Bill Gates.
  The PFNYC was pledged to play a central role in reconstructing Ground Zero following the 9/11 attacks, according to Kathryn Wylde, President & CEO of the Partnership and current Director of The Federal Reserve Bank of New York. The organization compiled the economic report on the damage done, advanced financial plans for reconstructing the World Trade Center, and advised leading financiers regarding reconstruction investments.
  According to 911-Truth movement directors, Wylde and other members of the PFNYC are implicated in the treasonous attacks that scientific evidence says involved thermitic explosives used in controlled demolitions.
  These allegations and PFNYC connections to 9/11 events implicating investment bankers at Goldman Sachs are additionally scrutinized in a new feature-length film produced by Dr. Horowitz. PHARMAWHORES: The SHOWTIME Sting of Penn & Teller premieres in theaters across North America this summer. (Quicktime and MP-4 downloadable versions are available through PharmaWhores.com.)
  The PFNYC is co-directed by Jeffrey B. Kindler, the Chairman and CEO of Pfizer–the world’s largest drug company. Kindler stewards Pfizer through multi-billion dollar acquisitions also involving JPMC and GS financing.
  The Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA), the drug industry’s main trade organization, is also directed by Kindler. PhRMA officials engage White House and Pentagon officials in private negotiations determining pricing for stockpiles of drugs and vaccines.
  Dr. Horowitz views this covert administration of multi-billion dollar pharmaceutical contracts as symptomatic of the industry’s corruption. The “corporate shell game” is played using mergers and acquisitions directed by the same people. Their creation of the PhRMA trade organization provides the illusion of their legitimacy and fair competition. Price fixing occurs behind closed doors, explaining why prices vary so widely internationally.
  Another gross example of corrupt government pharmawhores sucking Wall Street’s slime, is Congressman Henry Waxman’s (D-CA) treason against the American people for sneaking dietary supplement regulation language into ‘The Wall Street Reform and Consumer Protection Act of 2009,’ (H.R. 4173).
  For years, Waxman has attempted to pass legislation restricting consumer access to nutritional supplements on behalf of BigPharma. The FDA, largely controlled by BigPharma, contends regulating vitamins, minerals, herbs, homeopathics, oils, colloidal silvers, and more natural products protects consumers.
  During health care reform negotiations with PhRMA, Waxman feigned concern that drug companies were driving too hard a “bargain” on pharmaceutical prices, but still voted in favor of the cartel’s freedom to set their own limits.
  Most telling and ironic, PhRMA’s official negotiator to whom Waxman complained, “PhRMA should contribute more than PhRMA wants to contribute,” was Billy Tauzin, the former congressman who held Waxman’s job as chair of the Energy and Commerce committee.

  ——————–

    /   Reply  / 
 43. riet

  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat we van bovengenoemde feiten in geen enkele krant, noch in het nieuws, noch elders iets horen over deze zaken. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat geen enkele minister, politieke partij,zorgverzekeraar, doktoren, specialisten niet reageren op deze zaken. Ik kan me niet voorstellen dat zij hiervan geen weet hebben. En gewoon door blijven prikken, alsof er niets aan de hand is. Niet eens in twijfel trekken door het nieuws. Het is stil, dood-stil……,
  beangstigend stil en ik vraag me af hoever het met deze mensen is gesteld, of er nog wel een hart of een geweten zit bij diegenen die hun ogen hier blijkbaar bewust voor sluiten.
  Want wanneer wij gewone mensen dit nieuws onder ogen krijgen dan toch zeker degenen die in de zorg zitten, of in de regering.Of de mainstream.
  Wij, mijn man en ik hebben al verschillende keren de politieke partijen benaderd met allerlei links en informatie.
  Helaas, geen antwoord of een sussend antwoord. Er is niet doorheen te komen. ER zijn andere belangen dan de gezondheid van onze meisjes van 12 jaar belangrijker. Mijn vertrouwen is volledig verdwenen in de politiek, de gezondheidszorg en de regering.
  We zijn vogelvrij verklaard en ik ben benieuwd ze in de toekomst ons onder het mom van het goed met ons voor te hebben door de strot willen douwen.

    /   Reply  / 
  1. annabelle

   Een recht uit je hart komende reactie, Riet! En je haalt me de woorden uit de mond… Denk dat je voor velen spreekt wanneer je dit gevoel van onmacht zo treffend beschrijft. Inderdaad, doodse stilte bij degenen waar het van afhangt of ze “gewoon” doorgaan met prikken, ondanks die berg van beschikbare én aangereikte tegenstrijdige informatie. Mijn onderbuikgevoel zegt dat er toch heel wat in de (ontoegankelijke) wandelgangen bij het RIVM en regering gaande is, maar resultaten? Noppes, nada, niente…. Ook van onze zijde merken we dat al die verspreide persberichten (naar kranten, tv-stations, kamerleden) blijkbaar consequent de prullenbak ingaan.

     /   Reply  / 
 44. Aart van Wijngaarden

  Riet en Annabelle,

  Het schrijven naar politieke partijen is zinloos, heb tot ontelbare malen geprobeerd, zonde van de tijd. Het is alleen te hopen, dat er na de nieuwe verkiezingen op 9 juni a.s. een partij opstaat, die voldoende zetels zal kunnen halen om een vuist te kunnen maken in de 2e kamer. Want als dit zo door gaat, zal er toch een moment komen, dat de burger het niet langer meer pikt en de straat op gaat. Als je de website van bijv. Klokkenluideronline bezoekt, dan is er verdomd veel mis op hoog niveau. Ben blij, dat ik in Thailand zit, maar soms zou ik wel even willen overvliegen om ze daar in Nederland af te gaan rossen.

    /   Reply  / 
 45. Annelies

  Riet,

  Bovenaan dit blog kun je lezen hoe het RIVM mij “gerustgesteld” heeft met de overduidelijke verklaring dat het HPV-vaccin veilig is. Kuche, kuche, kuche

  Verderop kun je lezen, dat het RIVM geen antwoord geeft op concreete vragen over de ingredienten van het vaccin.
  Nu moet je weten, dat het RIVM op diverse meiden-site’s zit en daar hun best doen om die meisjes over te halen.

  Hoe ziek wil je het hebben?

  Dit jaar zalk er weer een griep-golf komen, zoals dat jaarlijks het geval is. Pas op met ook die vaccin’s. Ik heb het Mex.griep-vaccin geannalyseerd en die is minstens zo gevaarlijk als het HPV-vaccin.

  Al met al kunnen we concluderen, dat onvruchtbaarheid, ziekten en handicaps door vaccinatie’s het beeld van de toekomst is.

  Dagelijks komen er rapporten/onderzoeken en bewijzen binnen , die laten zien dat thimerosal zeer giftig is. Dan hebben we het nog niet eens over formaldehyde, polysorbate80, monophosphoryl lipid A , ASO4 en VLP’s.

  Ab Klink wil baby’s binnen 24 uur na geboorte het zeer zware en giftige Hep. B vaccin geven.

  Universiteit van Groningen:

  “De AMD vaccineert met Engerix-B 20 m g. Dit is een hepatitis B vaccin geschikt voor volwassenen en jongeren VANAF 16 jaar en beschermt tegen een besmetting met hepatitis B, een virus dat leverontsteking kan veroorzaken.

  Het is een recombinant-DNA vaccin dat geen verschijnselen van hepatitis B kan veroorzaken.

  Bestanddelen van het vaccin zijn hepatitis B antigeen, gehydreerd aluminiumoxide, thiomersal, polysorbaat 20, natriumchloride, dinatriumfosfaatdihydraat, natriumdiwaterstoffosfaat en water voor injectie. ”

  Thimerosal bevat plm. 50% kwik, aluminium en natriumchloride zijn giftige stoffen.

  http://www.rug.nl/farmacie/informatievoor/studenten/hepatitisvaccinatie/index

  In Amerika krijgen pasgeboren baby’s het al.

  Geloof me, Riet, er komt nog veel meer narigheid aan van onze (on)gezondheids instellingen en regering.

  Zie mijn web-site’s: http://www.Farmacie.Come2me.nl

    /   Reply  / 
 46. Fan

  stem op nieuwe partij Mens en spirit

    /   Reply  / 
 47. Annelies

  Fan,

  Die overweging maak ik al. Ik wil echter ook een partij-programma zien.

    /   Reply  / 
 48. Paul

  Het is te schandelijk voor woorden dat het RIVM meisjes van 15 jaar vraagt of ze anale seks hebben (alsof dat ook een normale vorm van seks is!) in hun HPV-enquete.
  Het HPV-virus zit bij veel mensen in de schaamstreek en zorgt zelden voor een infectie en gezondheidsklachten!
  Het virus kan al via huid op huid contact worden overgebracht!
  En waarom wilt het RIVM weten hoeveel en wat voor soort seksuele relaties meisjes van 15 hebben of hoe lang ze me hun huidige vriendjes hebben?!!
  Zie hier zelf de vragen van het RIVM aan 15 jarige meisjes!: http://zembla.vara.nl/fileadmin/uploads/VARA/be_users/documents/tv/pip/zembla/2010/Online_enquete_2010.pdf

  De Tweede Kamerleden van de ChristenUnie, CDA en PVDA hebben niet voor niets Kamervragen gesteld over waarom het RIVM 15 jarige meisjes ook met een cadeau-bon van 10 euro proberen over te halen om hun DNA af te staan!

  http://www.ad.nl/ad/nl/1015/Gezondheid-wetenschap/article/detail/473006/2010/03/29/Kamer-wil-opheldering-over-RIVM-onderzoek.dhtml

  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/%29/components/actueel/rtlnieuws/2010/03_maart/29/binnenland/politici-fronzen-over-seksonderzoek.xml

  http://www.nrc.nl/binnenland/article2513600.ece/Kamer_wil_opheldering_over_onderzoek_seksleven_meisjes

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/6402604/__RIVM_onder_vuur__.html?cid=rss

    /   Reply  / 
 49. riet

  Annelies
  Ik heb jouw website bekeken en ik wil deze graag op mijn website plaatsen als link. Ik weet niet hoe ik je bereiken kan, of dit via jouw website kan. Ik wil graag jouw goedkeuring hiervoor.
  Mijn website is http://www.bloesem4free.nl en daaraan gelinkt zie je mijn
  site over vaccinatie.
  Prima site Annelies, ik ben blij met de uitgebreide informatie.

    /   Reply  / 
 50. Annelies

  Riet,

  Een volmondig JA; zet mijn site er maar bij, hoor. Jij hebt ook iets over de Codex Alimentarius, zag ik tussen de bloesem door. Ook daar heb ik een site over.
  Via de web-site kun je mij bereiken.

    /   Reply  / 
 51. frides lameris

  Hallo allemaal,

  Hierbij een HPV-oplossingsgericht artikeltje van Paul Engels.
  Het is de hoogste tijd om alle positieve en natuurlijke oplossingen aan te dragen die HPV-infecties kunnen voorkomen. Er zijn er talloze.
  Chemische inspuitingen zijn per definite gevaarlijk omdat deze stoffen lichaamsvreenmd zijn en korte- en langetermijnschade te weeg brengen.

  Ook de overheid zal blij zijn met onderstaande bijdrage!

  http://www.hetkanwel.net/2010/03/28/lecithines-uit-banaan-beschermen-tegen-hiv-infectie/

  Lecithines uit Banaan beschermen tegen HIV-infectie.

  (Gastbijdrage door Paul Engels)

  Wetenschappers hebben ontdekt dat een speciaal proteïne uit de banaan kan voorkomen dat vrouwen tijdens de geslachtsgemeenschap een HIV-infectie oplopen: Lecithines. Deze proteïnes komen van nature voor in planten en kunnen een kettingreactie die uiteindelijk tot een infectie leidt voorkomen. In het geval van HIV klampt de bananen-lecithine zich aan de proteïnen die HIV ontwikkelen vast en voorkomt zo dat deze schade kunnen aanrichten.
  De Studie van de Universiteit van Michigan werd onlangs gepubliceerd in het wetenschappelijke blad The Journal of Biological Chemistry. Men hoopt dat de bananen-lecithines een alternatief en goedkoper bestanddeel van een betere behandeling ter voorkoming van HIV gaat vormen.
  Condoomgebruik blijft natuurlijk altijd belangrijk maar met name vrouwen in ontwikkelingslanden hebben helaas niet altijd die mogelijkheid. Als zowel vrouwen als mannen zich met een microbicide altijd kunnen beschermen tegen HIV-infectie, dan is dat een grote stap in de strijd tegen HIV!
  Van het HIV-virus is bekend dat het gemakkelijk kan muteren en resistent wordt. In de aanwezigheid van lectines is de kans dat dit gebeurt echter juist veel kleiner. Farmaceutische bedrijven kiezen voor chemische stoffen omdat op natuurlijke stoffen geen patent kan worden aangevraagd en er dus minder aan verdiend zou kunnen worden… maar dit bewijst alweer dat de oplossing van ziektes te vinden is in de natuur!
  Bronnen
  • Independent
  • Afrol.com

  Met dank aanPaul voor deze bijdrage!

  Frides, Zuidlaren
  http://www.verontrustevaders.nl

    /   Reply  / 
 52. nonwo

  Niets anders dan een grote zwendel, al die vaccinaties zijn er allen maar om te zorgen dat er depopulatie plaatsvind.
  Het is allemaal chemische rotzooi bedacht door de makers van de nieuwe wereld orde.
  Hele hoge heren bepalen wat er moet gebeuren en hebben er gen enkele moeite mee om mensen op een legale manier te vergiftigen.
  Want dat is het PUUR VERGIF.
  Mensen wees verstandig en laat ze die spuiten maar in hun eigen hol duwen.
  Lees meer over de nieuwe wereld orden en hun zogenaamde medicijen.
  Het zelfde geldt voor de griepspuit tegen Mexicaanse griep, lees eens wat er in zit sqeleen en andere gifzooi, allemaal te vinden op internet.
  Neem geen risico want op den duur wordt je ziek van deze rommel.

    /   Reply  / 
 53. Annelies

  Nowo,

  De enigen op dit forum die voor het vaccineren zijn, zijn de mensen van het RIVM, dus maak je over ons maar geen zorgen.

  Op andere manieren krijgen we ook veel gif in ons lichaam, hoor. Denk maar aan: fluoride, aspartaam, MSG, aluminium,GMO’s, pesticiden en veel meer.

    /   Reply  / 
 54. lectori salutem

  Let goed op wat het RIVM zegt; ‘het is nooit wetenschappelijk bewezen dat er meisjes zijn overleden ten gevolge van de vaccinatie tegen baarmoederhals kanker’
  En daar wringt nu net de schoen in de woorden ; nooit wetenschappelijk bewezen.
  Dat is jezelf makkelijk verstoppen achter het woordje wetenschappelijk.
  Dit geldt overigens ook voor amalgaamvullingen in het gebit, die zilverkleurige vullingen waarvan je overigens in de loop van de jaren heel erg ziek van kunt worden. Die zijn gemaakt voor de helft uit een legering van zilver, tin, koper, zink in poedervorm en voor de andere helft uit kwik.
  Dat is ook niet wetenschappelijk bewezen.
  Maar ik weet inmiddels beter hoor; 3 jaar iedere dag koorts gehad, grote open zweren in het gezicht en op het lichaam en vreselijk beroerd en moe voelen. Totdat mijn hals ook nog ging zwellen toen kwam ik erachter dat het aan mijn vullingen lag terwijl de reguliere artsen niets konden vinden !! Mijn vullingen lekten waardoor het ziekteproces versnelde. Amalgaamvullingen in het gebit is een sluip moordenaar, een stapelingsproces van jaren maar waar je heel ziek van kunt worden.
  Heb mijn vullingen laten vervangen door composiet en binnen 3 dagen was de chronische koorts weg, ging mij stukken beter voelen en de chronische huidontstekingen verdwenen langzaam maar zeker.
  Wat ben ik hiervan ziek geweest zeg…..niet normaal meer …….
  En last but not least; ik heb ook een auto immuunziekte en a.d.h.d., komt dit ook uit de lucht vallen soms ??
  Vaccinaties zit ook van alles in wat niet in het lichaam thuis hoort, ook niet in kleine hoeveelheden. We krijgen immers al genoeg vervuiling binnen in het gewone dagelijkse leven, dan ook nog bijspuiten ? Kan toch allemaal niet gezond zijn ?
  Zware metalen stapelen zich in het lichaam op met als gevolg dat het jaren later ineens te laat is om erover na te kunnen denken omdat de schade dan al onomkeerbaar is.
  Je hebt altijd recht te weigeren, onthoud dat goed !!
  En verdiep je altijd in alles wat je lijf binnen krijgt en loop niet altijd met de massa mee omdat het alleen verteld wordt dat het goed voor je is. Dat laatste kun je zelf toch wel bepalen ?
  Daar hoef je echt geen dokter voor te zijn, gewoon je gezond verstand gebruiken, enigszins gezond leven en positief in het leven staan, daar kom je uiteindelijk veel verder mee.

    /   Reply  / 
 55. ellen

  Dank LS voor het heropenen van deze discussie ! En je legt hier de vinger op de wonde, “je gezond verstand gebruiken” !

  Gelukkig worden meer en meer mensen wakker die het grote plaatje nu zien. Maar, wat dacht je bijvoorbeeld van deze uitspraak van een professor op het vorige maand gehouden Valentijns Vaccinatie Symposium in Antwerpen : “je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen” en “het zal wel voor iets goed zijn en kwaad doet het zeker niet” (letterlijk geciteerd)… Dan is er nog een hele lange en moeizame weg te gaan voordat het een keertje duidelijk mag worden voor al die twijfelende en naarstig naar informatie op zoek zijnde zielen…

  Geweldig dat jij de goede weg hebt gevonden en zo bent opgeknapt van die amalgaanverwijdering ! En mooi om deze tip te delen met anderen…

    /   Reply  / 
 56. nicole

  ik heb me vandaag laten inenten en het was een best kange naald treurend genoeg , ik werd na de prik duizelig en misselijk en ik zag bijna niks meer,ik heb overgeven en ik ben nu stront ziek.

  DANKJEWEL SPUIT ! ggrrr.:@

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>