Onderzoek naar ADHD-behandeling bij kinderen

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) opdracht gegeven om onderzoek te doen naar het voorschrijfgedrag van ADHD-medicatie bij kinderen. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Volgens de minister blijkt uit een rapport van de Stichting Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens (NCRM) dat het aantal ADHD gediagnosticeerde kinderen en het aantal kinderen dat hiervoor medicatie krijgt, de afgelopen decennia enorm is toegenomen.

Het NCRM zet hier vraagtekens bij en vraagt zich af of hier niet te veel kinderen bij zitten die onterecht deze diagnose hebben gekregen en dus onterecht medicijnen krijgen.

Ook zijn er aanhoudende signalen dat kinder- en jeugdpsychiaters te snel medicijnen voorschrijven bij de aandachtstoornis ADHD en te weinig gebruik maken van andere methoden zoals gedragstherapie of psychosociale begeleiding.

Daarom heeft ze de IGZ opdracht gegeven hier onderzoek naar te doen. ‘ Ik ben
voornemens om met de beroepsgroepen in gesprek te gaan om deze signalen met
hen te bespreken. Daarbij zal ik tevens de resultaten van het onderzoek van de
Inspectie betrekken’, aldus de minister.

Bron: Ministerie van VWS

Lees ook:Dieet helpt spectaculair bij ADHD
Lees ook:Gebruik ADHD-medicijnen rijst de pan uit
Lees ook:Inspectie doet toch onderzoek naar hiv-healings
Lees ook:TV geen oorzaak ADHD
Lees ook:Amandelen knippen tegen ADHD

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Onderzoek naar ADHD-behandeling bij kinderen

 1. manushya

  Vind het diep triest hoe makkelijk ouders zware medicijnen aan hun kinderen geven om ze rustig te houden. De meeste ouders van deze “ADHD” zijn zelf niet onder control´zie ruzie, autoritarieme,verbale geweld etc…ze zijn laf en egoistisch, ze hebben geen zin om eigen fouten onder ogen te zien…het veel makkelijker is het kind als AFHD patient te dopen en hem vol te proppen met medicijnen en geen arts die weet welke effect op lange termijn deze chemische stoffen op het gezondheid van het kind zullen worden.Mensen worden ouders zonder geen enkele besef te hebben wat echt inhoudt het keuze om ouder te worden. Het resultaat is een kind die op jonge leeftijd al aan de drug zit, het kind moet ook de bijwerkingen van de medicijnen mee maken, zie hoofdpijn,buikpijn,geen trek in het eten,etc…Ik noem het kindermishandeling, ouders en oppervlakkige artsen kunnen, vandag de dag, in een legale manier kinderen mishandelen,
  Er zijn zeker kinderen wiens geest zo ver beschadigd is dat het toedienen van calmerende middelen kan geaccepteerd worden maar je zie jonge ouders die als hun kind even niet luisteren wilt of wegholt of lelijke worden zegt die hij -zij thuis gehoord heeft of bepaalde aggressief gedrag vertoont,gedrag die hij zijn ouders als voorbeeld overgenomen heeft..het meeste gezond manier om je zelf van deze negativeemoties te beschermen is jezelf opstandig te worden nu voor kinderen is precis het zelfde, maar nu worden ze in trossen als zieke kinderen gedefineerd en wordern ze vol gepompd met heavy drugs met de lichamelijke pijnlike bijwerkingen. We praten hier over kindren van vier-peuters dus,zes,seven jarigen…een echt kindermassacre.
  Artsen zouden niet het bevoegheid moeten hebben om jonge kinderen te snel als ADHD patienten te diagnotiseren en aan ze drugs toe te mogen dienen.Wat artsen zouden moeten doen is de ouders van het kind als eerst naar een psycholoog toe te stuuren en eventueel als het noodzakelijk zou kunnen zijn ook naar opvoeding cursussen..
  Ben er zeker van dat als de ouders met een positive groeiproces aan de psychologische therapie reageren, zullen hun ” ADHD” kinderen geen ADHD´s verslaafden meer zijn. Artsen zouden niet zo klakloos het verhaal van de ouders als waarheid aan te nemen.
  Denk om het gelezen te hebben dat ADHD is fysiologisch niet te vinden,
  Will nog een keer benadrukken dat ik zeg niet dat er geen kinderen bestaan met bepaalde characteriele hersen beschadingen. kinderen met goede ouders, kinderen die met die beschadingen mee geboren zijn, soms is een tekort aan noodzakelijke vitaminen dat beschadingen kan veroorzaaken.
  Als jonge kinderen,kleuters,die tegen een ongezond opvoeding zich rebelleren worden als ADHDs gezien,dan zijn we allemaal ADHDs want we allemmal leven binnen een ADHD volwassene maatschappij.De meeste van deze “zieke” kinderen zijn slachtoffers van onwetende en te vaak egoistische en luie ouders.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>