Website biedt anorexiapatiënt alternatief voor pro-anasites


Jongeren met een eetstoornis zoeken niet graag deskundige hulp voor hun probleem. Ze surfen liever op internet en komen dan al gauw uit op websites die ze alleen maar verder in de problemen helpen: de zogeheten pro-anorexia sites. Het Centrum Eetstoornissen Ursula komt nu met een alternatief.

Op de site Proud2bme staan ervaringsverhalen, bezoekers kunnen er via de chat ervaringen delen of ze kunnen op het forum vragen stellen aan een psycholoog, diëtiste of ervaringsdeskundige.

Wil je toch door iemand geholpen worden, dan kan de site je koppelen aan hulpverleners in je eigen buurt. Volgens het Centrum Eetstoornissen ontbrak het tot dit moment op internet aan een plek waar jongeren met een eetstoornis hun problemen kwijt kunnen.

Zij belandden vooral op de snel groeiende pro-anorexiasites, die anorexia zien als een levenstijl. Op de sites vergelijken de anorexiapatiënten zich op een negatieve manier. Het gaat erom wie het meeste kan afvallen en om dat te bereiken geven ze elkaar ook tips.

Bron: Spits

Lees ook:Website voor meisjes met eetstoornis blijkt groot succes
Lees ook:‘Pro-anorexia sites zijn gevaarlijk’
Lees ook:Jongerenchat over angst en somberheid
Lees ook:Zonder dun zijn geen aandacht voor eetstoornis
Lees ook:Meisjes moeten gewaarschuwd worden voor ‘pro-anasites’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>