Wachtlijst door bijbaan plastisch chirurgen

Tweederde van de plastisch chirurgen heeft een bijbaantje in een kliniek voor schoonheidsoperaties. Daardoor moeten patiënten vaak maandenlang wachten op een noodzakelijke ingreep. Dat staat in een rapport dat minister Hoogervorst naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Volgens de minister moeten de patiënten te lang wachten op hun operatie, omdat de chrirugen te veel tijd besteden aan hun nevenactiviteiten.

De gemiddelde wachttijd voor een operatie van een patiënt met ernstige verminkingen bedraagt achttien weken. De afgesproken norm daarvoor is zes weken. Aan een tekort aan chirurgen ligt het niet. Het aantal plastisch chirurgen is de laatste zes jaar met 26 procent gestegen. Hoogervorst ziet de goede verdiensten bij de schnabbels als de belangrijkste oorzaak voor deze misstand. In de privéklinieken krijgen de chirurgen per ingreep betaald, terwijl ze in hun reguliere baan min of meer een vast salaris ontvangen.

Bron: nu.nl

Lees ook:Primeur Maastricht: robot voert borstcorrectie uit
Lees ook:Leeftijdsgrens voor cosmetische ingrepen
Lees ook:Na borstamputatie meteen een nieuwe borst
Lees ook:Maagoperatie zonder medische reden
Lees ook:Inwendige bh gaat hangborsten tegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>