Buikwandcorrecties weer vergoed

Goed nieuws voor mensen die om medische redenen een buikcorrectie ondergaan. Als die ingreep medisch strikt noodzakelijk is, worden de kosten ervan vanaf volgend jaar weer vergoed. Alleen patiënten met ernstig lichamelijke stoornissen komen voor vergoeding in aanmerking. Dat heeft minister Hoogervorst gisteren besloten.

Bron: NOS

Lees ook:Medicijnen ziekte van Pompe en Fabry toch vergoed
Lees ook:Met lichamelijke kwaal meer kans op psychische aandoening
Lees ook:‘Stoppen met roken vergoed’
Lees ook:Zorgpremie stijgt met tien procent
Lees ook:‘No cure no pay’ bepaalt vergoeding geneesmiddel

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Buikwandcorrecties weer vergoed

  1. Diane

    Heel veel vrouwen hebben na hun zwangersscap een hangvetbuikje. Niets helpt afvallen en nog zo’n buikje. Ben je eindelijk afgevallen hangt het van alle kanten. Ik kan wel janken. Laatst in Turkije zo een massage behandeling gehad….. verschrikkelijk, sauna mij echt niet gezien… Ik zie er verdomf=d goed uit maar durf voor geen goud een bikini aan. In de zomer doe in een badpak aan en daarover zo een gebonden rokje. warm vies, heet weer maar blijf net zo lang tot er echt niemand kijkt. En ja… uit het zwembad komen duurt natuurlijk ook weer een jaar, helemaal gerimpeld. Wat ben ik dan zo verdrietig, omdat ik het geld er niet voor heb. Ik ben pas 33 en nu al zo een rotfiguur waar ik niet goed van wordt. Iedereen zegt jij bent helemaal niet dik, maar ze zien gelukkig niet wat daaronder is.

    Toen ik net bevallen was kon ik mijn ogen niet geloven. ik heb nachten gehuild en dat was toen 13 jaren geleden. vanaf mijn 21ste durf ik dus niet t zwemmen of naar de sauna te gaan. Als het echt vergoed wordt zal ik mij ook gelijk aanmelden

    Liefs Diane

      /   Reply  / 
  2. Judith

    “Ik ben pas 33 en nu al zo een rotfiguur”

    Tja… ik ben pas 33 en ben kankerpatiënt. Ruilen?

    Ik zie echt niet in waarom ik via ons ziektekostenverzekeringsstelsel zou moeten mee betalen aan mensen die ooit te dik zijn geweest en daarna te snel zijn afgevallen. Zeker niet zo lang bepaalde kankermedicatie niet wordt vergoed vanwege de hoge kosten.

    Als er echt een medische reden is voor een buikwandcorrectie, is dat uiteraard een heel ander verhaal.

      /   Reply  / 
    1. monique

      je kan na een zwangerschap behoorlijk hangbuik krijgen dit is ook psygies niet goed hoor voor een mens dus te dik door te veel eten ok dan hoeft t niet maar door zwangerschapen vind ik dat het wel vergoed moet worden juist omdat meesten het ook niet kunnen betalen kinderen zijn ook erg duur je moet er wel veel voor over hebben soms om kinderen te krijgen en niet zulke leuke ervaringen dus te snel afvallen is niet altijd t probleem. en kanker en hangbuik wat heeft dat met elkaar te maken en ze moeten ook andere dingen op dat gebied aan passen maar dat gaat t hier niet over.

        /   Reply  / 
  3. lotte

    na twee zwangerschappen heb ik ook “last” van een hangbuik (wat een verschrikkelijk woord !)ik overweeg nu een buikwandcorrectie .de reden waarom ik twijfel is omdat ik er nog niet uit ben of ik nog een derde kind wil of niet.voorlopig is dit niet aan de orde,maar ik kan me voorstellen dat ik er over een paar jaar weer zin in heb,en ik ben een beetje bang voor het effect van een zwangerschap na zo´n ingreep.is er iemand die hier ervaring mee heeft ?

      /   Reply  / 
  4. Rudi Ritmeester- de Jong

    Ik ben op dit moment ruim 12 kilo afgevallen, en wik nogeens 12 kilo kwijt. Mijn vel is giga gaan hangen, dus ik wil ook graag een correctie.
    Ik ben suikerpatiente, en spoot 4!!!x op een dag, maar omdat ik ben afgevallen nu nog maar 1 x. Ik bespaar dus de gezondheidszorg enorm veel geld, want ik hoef ook niet meer bij een internist, of een diabetszorg terug te komen. Wat is dan duurder: levenslang zorg of een correctie. Ik wordt er bijna getraumatiseerd van:
    Ik kan geen badpak aan (vel komt eronder uit)
    Ik kan geen leuk T-shirt aan (alles zie je zitten)
    Ik heb smetplekken (wat denk je wat het met je sex-leven doet, als je man je ziet met zalf en gaasjes tussen je buik in.)

      /   Reply  / 
    1. SYL

      IK VIND DAT ZE HET IN HET ZIEKENFONDS PAKKET MOETEN DOEN,EN VOLLEDIG MOETEN VERGOEDEN.

        /   Reply  / 
  5. m c f bakker

    goede dag
    ik wil graag een buik correctie.
    wegens pijn in me rug en benen me buik hang 2 cm over me buik . avonds kan ik haast niet lopen van de pijn. wat moet je hebben om een buik correctie te kunnen tekrijgen? want 99% krijg je het niet vergoed.gr marja

      /   Reply  / 
  6. esmee

    dames, julie worden niet getraumatiseerd door die buikjes, maar door alle mooie geretoucheerde foto’s in de media van hele mooie vrouwen!!!!
    accepteer gewoon hoe je eruit ziet en het leven is een stukje fijner! geloof me, ik heb ook een kindje gekregen 2 jaar geleden en vond mijn buik ook verschrikkelijk, nu zie ik het als het teken dat daar iets heel moois in heeft gezeten. Al die ingrepen van tegenwoordig!
    en idd ben het ook eens met Judith. De mensen die er voor in aanmerking zullen komen zijn idd heel lang dik geweest omdat ze (in de meeste gevallen) gewoon veel te veel hebben gegeten. We betalen allemaal al zo veel ziektenkostenverzekering!! en ik heb dus ook geen zin om voor hun buikwandcorrectie te gaan betalen, maar voor kankermedicatie is het een ander verhaal!

      /   Reply  / 
  7. Marty

    Goh zeg, wat makkelijk gezegd dat de meeste buikjes zijn ontstaan door veel te veel gegeten te hebben!!!!

    Nou, dit is echter vaak niet het geval!
    Mijn buik zit me behoorlijk in de weg en beperkt me in het dagelijks leven. Maar of ik in aanmerking kan komen voor een volledige vergoeding is mij nog niet duidelijk!

    Ik ben het spuugzat om elke dag weer te horen, ben je zwanger, hoelang moet je nog!
    Ik heb 1 kind gekregen en nadien is mijn buik er niet op vooruit gegaan.

      /   Reply  / 
  8. anneke

    hoi,

    jou reactie is heeel goed te begrijpen,
    en ruilen????
    nee , dit wens je niem. toe.
    zelf heb ik ook een vriendin met kanker in het laatste stadium.
    Maar zij begrijpt heeeel goed waarom ik een bukwandcorrectie nodig heb, het is zeker om medische redenen.
    voor somige dingen denk ik ook ,”moet ik daarvoor betalen”
    maar zo is het altijd wel iets.
    maar geloof me , met iem. die dik is zou je ook ni willen ruilen hoor.
    onderschat het leven van deze mensen niet, want dat word veel te vaak gedaan.
    Als somige mensen niet de hulp zouden krijgen die ze nodig hadden hé , zouden er veel zelfmoorden zijn ook.
    wat je hebt is zeer erg, en uiterraard zouden deze geneesmiddelen ook moeten terugbetaald worden, maar veroordeel geen mensen waarvan je denkt dat da ni zo erg is om mee te leven.

    mvg,
    anneke

      /   Reply  / 
  9. miranka

    ik ben er helemaal mee eens ik zit er zelf ook erg mee ik hep ee tweeling van 13 en vanaf hun geboorte zwem ik niet meer ik haat mijn lichaam gewoon

      /   Reply  / 
  10. gerrie

    hallo,

    ik wil ook graag een buikwandcorrectie. ik heb 4 kinderen. was nooit te dik. heb kanker gehad, heb een holle rug en dat drukt mijn buik meer vooruit, maar het hangt ook hoor. heb 2 buikoperaties gehad maar ga nog wel naar de sauna. als mensen me niet willen aankijken in de sauna dan laten ze het maar. maar toch wil ik graag mn buik kwijt

      /   Reply  / 
  11. Renate

    Hallo

    Ik vind het echt een rotopmerking over dat ruilen
    judith.
    heb je er wel eens bij nagedacht dat obesitas een net zo’n levens bedreigende ziekte is?
    ik heb onderzoek naar onderzoek gehad en lijkt toch een erfelijk ding te zijn
    ben nu toch al mijn hele leven bezig met opletten met eten, onder begeleiding van artsen en dieetistes
    nu na 8 jaar intensief lijnen lijkt het erop dat de juiste voeding is gevonden en de kilo’s smelten eraf
    nu is het wel zo dat ik straks een aantal correcties nodig zal hebben want anders heb ik straks met een vetschort enhang benen en borsten kans op smetplekken, ontstoken navel

    ik vind kanker een verschrikkelijke piep ziekte en wens het niemand toe… ben ook een aantal vriendinnen verloren aan deze piepziekte… veelste jong helaas
    en vind het belachelijk dat veel medicijnen niet vergoedworden … echt belachelijk gewoon
    de medicatie voor mijn oom die schizofreni word ook niet vergoed. ook zo iets
    begrijp die woede en onmacht helemaal en ik vind dat deze medicatie sowieso moet worden vergoed
    maar als ik niet verder ga met afvallen dan kan ik ook kanker krijge en hart en vaat ziekte en wil niet mijn man en zoontje achterlaten

    ik vind dat we elkaar het licht in elkaars ogen moeten gunnen
    judith haar medicatie MOET vergoed worden HELEMAAL MEE EENS
    zijn ze helemaal van de pot gerukt
    maar ik ik vind dat ik als verzekerde met maandelijkse rekeningen van200 euro ook recht heb op een bw correctie of wat voor correctie dan ook
    zodat mijn lichaam gezond kan blijven

    ik hoef geen correctie of opgespoten lippen om mezelf jonger te doen lijken
    maar ik heb een correctie nodig om mezelf weer gezond te maken voor mijn familie

    en dat is dat

      /   Reply  / 
  12. Dhr. D.W. Kievit

    Ga eens wat minder eten, dan hoef je hier ook niet zo zielig te lopen doen. Ieder pondje…..

      /   Reply  / 
  13. m

    Goh goh, wat reageren sommige mensen toch raar, zoals de heer Kievit. Wat doe je hier? Geen sociaal leven? Daarom maar andere mensen afkraken op een forum, zielig hoor!

    Ik heb een tweeling en na 1,5 jaar weer zwanger, buik is erg beschadigd door spoedkeizersnede en door striemen. Hoe ga ik aan het werk, eerst naar huisarts?

      /   Reply  / 
  14. m

    Ooh ja, ben niet te dik, rook niet en drink niet. Ik moet toch ook voor andere ivf betalen, tewijl ze doorroken, diabetis medicijnen voor de dikkere onder ons en levertransplantatie;s aan mensen die zich klemzuipen! Zo is er altijd wel wat, EN? Zo werkt het gewoon in Nederland, we moeten blij zijn dat we terecht kunnen voor goede zorg en dat iedereen er gebruik van kan maken!

      /   Reply  / 
  15. Renate

    hoi m,
    ja ik geloof dat je eerst naar je huisarts moet om een verwijzing te krijgen naar een plastisch chirurg
    en ik geloof dat je ook terrecht kunt bij je zorgverzekering… die hebben ook altijd wel een keuringsarts en kunnen je ook helpen aan de juiste adressen en waar zij contrakten mee hebben of goede ervaringen .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>