Bacterie in ziekenhuis Roermond

Het Laurentius Ziekenhuis Roermond heeft een patiëntenstop afgekondigd op de afdeling intensieve zorg wegens een ziekenhuisbacterie. Dat heeft het ziekenhuis zaterdag bekend gemaakt.

Het gaat om de bacterie serratia marcencens, die volgens een woordvoerder zelden voorkomt.

Tot nu toe hebben vier patiënten de bacterie opgelopen. De afdeling blijft echter gewoon open, aldus de zegsman. Het ziekenhuis personeel en de bezoekers moeten handschoenen en een schort dragen om verdere verspreiding te voorkomen.

De gezondheidsrisico’s voor andere patiënten zijn volgens het ziekenhuis beperkt. De bacterie is goed te behandelen met antibiotica en is minder ingrijpend dan bijvoorbeeld de bekende ziekenhuisbacterie MRSA.

Waarschijnlijk duurt de patiëntenstop tot woensdag. De maatregel leidt volgens het ziekenhuis niet tot grote problemen. Enkele operaties waarna een verblijf op de intensieve zorg nodig is, zijn uitgesteld. Ziekenhuizen in de omgeving kunnen in geval van nood patiënten opnemen. Bovendien heeft het Laurentius een extra kamer ingericht waar acute intensieve zorg kan worden verleend als dat nodig blijkt.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Lees ook:Bacterie eist levens in ziekenhuis
Lees ook:ESBL-bacterie in ziekenhuis Eindhoven
Lees ook:MRSA-bacterie duikt weer op in ziekenhuis Den Bosch
Lees ook:Ziekenhuis besmette patiënten met bacterie
Lees ook:Zeven patiënten UMC St Radboud besmet met MRSA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>