Zorgpremies fors omhoog

Prinsjesdag leverde een hoop goed nieuws op, maar dat geldt helaas niet voor de ziektekostenverzekering. De zorgpremie voor de verplichte basis zorgverzekering zal volgend jaar, volgens schattingen van het ministerie van Volksgezondheid, rond de 1134 euro per jaar liggen. Dit jaar bedroeg de gemiddelde premie nog 1050 euro.

De verplichte inkomensafhankelijke bijdrage blijft gehandhaafd op 6,5 procent, mensen zonder werkgever betalen net als dit jaar 4,4 procent. De AWBZ-premie daalt van 12,55 naar 12,00 procent.

Zorgverzekeraars bepalen zelf of ze in de buurt van de 1134 euro per jaar blijven of een ander bedrage vaststellen. Dit najaar zullen zij hun premies bekendmaken.

Bron: pharma.nl

Lees ook:Zorgpremie in 2010 gemiddeld 50 euro duurder
Lees ook:Waar blijven de ziektekostenpremies voor 2010?
Lees ook:ONVZ maakt als tweede zorgpremie bekend
Lees ook:Premie ziektekostenverzekering stijgt iets
Lees ook:Premie basisverzekering OZF Achmea 1110 euro

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zorgpremies fors omhoog

  1. Johan Snuijten

    Het is toch een schande; we krijgen een nieuw stelsel door onze strot geduwd, moeten ongelofelijke bedragen gaan betalen en dan wordt het de eerst mogelijk keer ook nog een fors duurder. Is dit nou het ZOET van dat de koekebakkers uit Den Haag ons beloven?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>