Stress door mobiele telefoon


Steeds meer mensen raken verslaafd aan een mobiele telefoon, wat ervoor zorgt dat deze mensen gestresst en geïrriteerd raken. Dr.R. David Sheffield van de universiteit van Staffordshire, ontdekte dat 16 procent van de 106 ondervraagden probleemgedrag vertoonden door gebruik van de mobiele telefoon. Deze 16 procent liegt over de hoeveelheid telefoontjes of raakt geïrriteerd door een gesprek.

In een ander op zichzelf staand onderzoek, die later op een conferentie in Essex gepresenteerd zal worden, kwam naar voren dat mensen die afscheid hadden genomen van de mobiele telefoon een lagere bloeddruk vertoonden wanneer de mobiele telefoon ter sprake kwam.

Volgens de providers moeten mobiele telefoons juist gezien worden als middel dat meer vrijheid geeft. Sinds de komst van de mobiele telefoon is onze sociale wereld er anders uit gaan zien, de invloed is enorm.

Hoe dan ook, het is een goede zaak om gebruik van de mobiele telefoon in te perken. "Zie de mobiele telefoon als een middel dat je meer vrijheid geeft. Je kunt hem uit te zetten, dus je hoeft alleen bereikbaar te zijn wanneer jij dat zelf wilt", luidt het advies van David Pringle van GSM Association.,

Bron: Psycholoog.net

Lees ook:Blijf nou ‘s van je mobiele telefoon af!
Lees ook:Ook volgens Japanners is mobiel bellen onschadelijk
Lees ook:Shocking: meer dan 70% van jongeren verslaafd aan mobieltje
Lees ook:‘Straling GSM veroorzaakt gedragsstoornissen baby’
Lees ook:Ziekenhuisbaby op mobieltje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>