Vrouw (69) komt om bij brand operatiekamer

Het zal je maar gebeuren: je ligt op de operatietafel, klaar om onder het mes te gaan. En dan ineens breekt er brand uit in de operatiezaal. Je ligt vastgesnoerd (regels schrijven dat voorom ongewenste bewegingen te voorkomen) en kunt dus geen kant op. Verplegend personeel kan je niet meer bereiken en je verbrandt levend. Een horrorscenario, dat zich gisteren daadwerkelijk heeft afgespeeld in het Twenteborg-ziekenhuis in Almelo. Een 69-jarige vrouw uit die plaats kwam daarbij om het leven.

Het personeel van de operatiekamer heeft nog tevergeefs geprobeerd de patiënte los te krijgen. Ook het blussen van de brand met eigen middelen haalde niets uit. De afstandsbediening van de operatietafel was door de vuurzee onbereikbaar. De vrouw stierf in de vlammen.

Dit blijkt uit een reconstructie door het ziekenhuis. De technische recherche van de politie Twente onderzoekt nog waardoor precies de brand is uitgebroken. Dat kan enkele weken in beslag nemen.

Vermoedelijk is de brand uitgebroken in de zuil van een anesthesie-apparaat.

Bron: AD

Lees ook:Brand in Twents ziekenhuis veroorzaakt door geknoei
Lees ook:Nepchirurg doodt kwart patiënten
Lees ook:Geen schadelijke stoffen na brand Zevenaar
Lees ook:Rook van brand schadelijker dan tot nu toe werd gedacht
Lees ook:Brand in Beatrix ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>