Japan waarschuwt voor Tamiflu wegens zelfmoorden


Japan heeft de importeur van Tamiflu gewaarschuwd dat het griepmedicijn niet moet worden voorgeschreven aan tieners. Dit moet de producent Roche in de bijsluiter opnemen.

Het ministerie van gezondheid grijpt in naar aanleiding van een lopend onderzoek naar minstens zestien zelfmoorden sinds 2001 onder Japanse jongeren, die het medicijn Tamiflu hadden geslikt. Een verband is echter nog niet aangetoond.

Eind vorig jaar waarschuwden Amerikaanse autoriteiten voor psychiatrische afwijkingen door gebruik van Tamiflu. Een waarschuwing op de bijsluiter is daar ook al verplicht. De Europese geneesmiddelenautoriteit EMEA kondigde vorig jaar verscherpt toezicht aan op de mogelijke bijwerkingen van de virusremmer.

De beslissing kan een belangrijke impact hebben op de verkoop van Tamiflu. Japan koopt namelijk 60 procent van alle Tamiflu medicijnen. Het Aziatische land is een van de weinige landen die de virusremmer ook voor seizoensgebonden griep voorschrijft. Tamiflu wordt bovendien gezien als het beste medicijn tegen de vogelgriep. Dit virus heeft wereldwijd 160 levens geëist. De meeste slachtoffers vielen in Azië.

Bron: AD.nl

Lees ook:Griepmedicijnen kunnen gedragsstoornissen veroorzaken
Lees ook:Mexicaanse griep mogelijk snel resistent tegen Tamiflu
Lees ook:Twee Nederlandse jongeren overleden aan griep
Lees ook:Resistent griepvirus in 3 landen aangetroffen
Lees ook:Nieuwe fase van griepbehandeling in aantocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>