Artsen ontdekken middel tegen haaruitval chemo

Een Japans team van medisch specialisten heeft ontdekt dat een vorm van antibiotica haaruitval bij kankerpatiënten die chemotherapie krijgen kan voorkomen. Dit zei een van de doktoren maandag.

Volgens deze arts verminderde het middel de haaruitval bij ratten die ook anti-kankermedicijnen kregen met 70 procent. De antibiotica zal voorlopig nog niet op grote schaal worden gebruikt omdat het nog steeds onderzocht wordt.

Bron: trouw.nl 

Lees ook:Nederlanders slikken het minste antibiotica van Europa
Lees ook:Onduidelijkheid over resistentie antibiotica door eten van kip
Lees ook:Te vaak antibiotica bij keelontsteking
Lees ook:Medicijn houdt MS-patiënten vrij van hulpmiddelen
Lees ook:Patienten vragen te gemakkelijk om antibiotica

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Artsen ontdekken middel tegen haaruitval chemo

  1. Ziva

    jaa gdver.. zijn ze net te laat mee..

      /   Reply  / 
  2. jeroen

    Al langer zijn er mogelijkheden om haaruitval tegen te gaan bij chemo, maar ziekenhuizen in Nederland passen dit niet op massale schaal toe helaas.
    Koudetherapie werkt ook uitstekend (niet toepasbaar bij iedere vorm van kanker), maar wordt tegengehouden omdat dit de behandelingsintensiteit voor de verpleegkundigen zou vergroten. Een koelkap op het hoofd van ruim voor de toediening van de chemo tot enige tijd erna zorgt dat de haarwortels niet worden aangetast door de chemo en dus het haar behouden wordt.

    Wellicht kan deze nieuwe ontdekking vele patiënten helpen niet in psychische problemen te komen doordat de kaalheid hun meduische status verraadt. Ik hoop dat de ziekenhuizen en zorgverzekeraars hier in ieder geval wel seriues mee om zullen gaan!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>