Nieuwe pil tegen hooikoorts morgen verkrijgbaar


De eerste pil die hooikoorts bestrijdt, Grazax, is vanaf morgen verkrijgbaar. Zorgverzekeraars vergoeden de pil per 1 augustus.

Volgens een woordvoerder van producent ALK-Abelló is dit precies op tijd omdat de mensen die nu starten met de behandeling het aankomende hooikoortsseizoen aanmerkelijk minder last zullen hebben van hun klachten.  

Grazax pakt naast de klachten ook de oorzaken aan van graspollenallergie. De werking berust op het opwekken van een beschermende immuunrespons die de allergische reactie op graspollen vermindert en mogelijk helemaal stopt.

De meeste hooikoortspatiënten krijgen alleen symptoomverlichtende medicatie. Eerder onderzoek toonde aan dat 82 procent van de patiënten die werden behandeld met de hooikoortspil zich 'beter' of 'veel beter' voelde in het eerste sizoen van hun behandeling vergeleken met voorgaande seizoenen.

Bron: AD 

Lees ook:Genezing hooikoorts nabij?
Lees ook:Pil geneest hooikoorts
Lees ook:Proefpersonen met hooikoorts gezocht
Lees ook:Warme winter: nu al hooikoorts
Lees ook:Minder hooikoorts dankzij koude lente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>