Verband tussen chronische vermoeidheid en virus


Er is een veelbelovende stap gezet in
de zoektocht naar de oorzaken van het chronische vermoeidheidssyndroom (CVS).
De aandoening houdt mogelijk verband met een virus in de maag.

In een Belgisch onderzoek werd
bij 80% van 154 onderzochte patiënten sporen van virussen aangetroffen die tot
darmontstekingen leiden. Van de gezonde mensen beschikte slechts 7% over de virussen. 

Professor Kenny De Meirleir van het Universitair Ziekenhuis Brussel waarschuwt
wel dat de ontdekking slechts het topje van de ijsberg is. Er is nog veel
aanvullend onderzoek nodig.

 

.

 

 

Lees ook:Aantal gevallen van Mexicaanse griep niet meer te tellen
Lees ook:Kids steeds vaker ‘gameverslaafd’
Lees ook:‘Fastfood net zo verslavend als drugs’
Lees ook:Doorbraak met stamcelonderzoek in Brussels ziekenhuis
Lees ook:Goedkope pil geneest longontsteking beter

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verband tussen chronische vermoeidheid en virus

  1. zirus

    De vraag is of dat virus in de maag de oorzaak is van cvs danwel het gevolg. Ik heb nog nooit een arts gehoord, die vertelde dat de oorspronkelijke oorzaak zit in het slechte fabrieksvoedsel dat wij elke dag innemen. Als je logisch nadenk wat er gebeurt, als je een hap conserveermiddel inneemt, dan weet je dat er geen spijsvertering plaatsvindt en dat de ingenomen “voedingsstoffen” niet op hun plek komen en dat je spieren dan geen voeding krijgen, en dat je je dan moe gaat voelen. Er ontwikkelen zich foute micro-organismen en de karige goede stoffen kunnen dan ook niets meer.
    Onlangs heeft een Finse arts, ontlasting van een gezond persoon, toegevoegd in de darminhoud van een ziek persoon met PDS en de resultaten waren wonderbaar. Datzelfde gebeurt als je kefir en kokosolie inneemt.
    Ik heb meegemaakt dat iemand structureel is genezen van Graves, kanker en cvs op het makersdiet. Een chronische ziekte komt zelden alleen en een structurele aanpak is beter dan een symptomastische aanpak.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>