Apothekers komen met zwarte lijst zorgverzekeraars

De apothekersorganisatie KNMP komt in opstand tegen zorgverzekeraars die bij de keuze van medicijnen op de stoel van arts en apotheker gaan zitten. Komende week starten ze een grote campagne waarbij ze een zwarte lijst van zorgverzekeraars bekend maken.

Op die zwarte lijst komen verzekeringsmaatschappijen te staan als: Menzis, Univé, VGZ, Trias, OHRA, CZ, Agis en Delta Lloyd.

Zij doorkruisen volgens de apothekersorganisatie het voorschrijfgedrag van artsen en zijn slechts bij uitzondering bereid een geneesmiddel te vergoeden als de huisarts of specialist dit 'medisch noodzakelijk' acht voor de patiënt.

De verzekeraars zeggen hiermee de alsmaar stijgende kosten voor geneesmiddelen in de hand te willen houden. En dat terwijl Nederland op Denemarken na het goedkoopste Europese land is op het gebied van geneesmiddelengebruik.

Met de keiharde campagne 'Slikt u alles van uw zorgverzekeraar?' wil de KNMP komende week tienduizenden Nederlanders overhalen over te stappen naar een verzekeraar die zich niet met de zorg bemoeit.

Een hele dapper actie vind ik. Goed dat apothekers (en artsen) opstaan om de consument te beschermen tegen de macht van de grote verzekeraars. En zo'n lijst is heel handig als je overweegt over te stappen!

Dan tot slot nog even de 'groene' lijst: Avéro Achmea, Interpolis, Fortis ASR, PWZ Achmea, Zilveren Kruis Achmea, Azizo, VVA, De Amersfoortse, PNO Ziektekosten en Salland.  

 

 

Lees ook:Zorgpremies 2008 verschillen amper
Lees ook:Huisartsen zetten zorgverzekeraars op zwarte lijst
Lees ook:Apothekers slepen Achmea voor de rechter
Lees ook:Wat wordt de goedkoopste zorgverzekering van 2011?
Lees ook:Zwarte lijst met artsen staat online

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Apothekers komen met zwarte lijst zorgverzekeraars

  1. M.Terwindt

    Tot welke lijst behoort de FBTO?

    met gezonde groet,

    M.Terwindt

      /   Reply  / 
  2. Sonja

    Ik zou komende week de landelijke dagbladen in de gaten houden, daarin gaat de KNMP paginagroot adverteren. Ik neem aan dat ze daarin alle verzekeraars (voor zover mogelijk) noemen. Deze namen heb ik slechts uit de media.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>