Oncologen vinden alternatieve therapie gevaarlijk

Kanker is in vaak een ongrijpbare ziekte. Heel gek is het dus niet dat je alles aangrijpt om het gevecht van de kanker te winnen. Maar dat patiënten daarbij naar een alternatieve behandelmethode grijpen, daar zijn veel oncologen niet blij mee.

Zij vinden het een gevaarlijke ontwikkeling en zijn van mening dat alternatieve therapieën bij kanker gevaarlijk en schadelijk is voor de gewone behandeling.

Bijna 1 op de vijf oncologen krijgt te maken met patiënten die een aanvullende therapie volgen die de werking van de gewone behandeling vermindert of zelfs tegenwerkt.

Dat blijkt uit een vrijdag uitgezonden onderzoek onder kankerspecialisten van het televisieprogramma NOVA en de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO).

Volgens het onderzoek vindt 80 procent van de oncologen dat er meer gewaarschuwd zou moeten worden voor alternatieve therapieën. Behalve de oncologen zelf, zouden ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg en patiëntenverenigingen dat moeten doen.

Van de ondervraagde oncologen geeft 67 procent aan dat minstens één keer per jaar een patiënt geen reguliere behandeling wil. Elf procent van de oncologen maakt dit maandelijks mee.

KWF kankerbestrijding kondigde eerder aan in 2008 met een ‘zwarte lijst’ te komen van alternatieve therapieën en behandelaars die ten onrechte claimen dat ze helpen bij de genezing van kanker. De lijst moet een waarschuwing zijn voor wie erover denkt een alternatieve therapie te gaan volgen.

Bron: AD

Lees ook:Zwarte lijst tegen ‘genezers’ van kanker
Lees ook:‘Alternatief genezen brengt geen baat’
Lees ook:Patiënt kan dure therapie eisen
Lees ook:Alternatieve geneeswijzen veel duurder
Lees ook:Boulimia verhelpen via internet

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Oncologen vinden alternatieve therapie gevaarlijk

  1. Jeannette

    Zijn oncologen bang voor inkomsten daling!
    Ieder mens bepaalt zelf de weg die hij/zij wil bewandelen zonder
    de opgelegde dwang van artsen om dat te doen waar hij/zij zich
    goed bij voelt.Medicijnen genezen niet maar brengen het lichaam
    alleen maar schade toe omdat het vergiften zijn.
    Er is nog nooit iemand genezen met ‘geneesmiddelen!’

      /   Reply  / 
    1. Amber

      Wat een flauwekul. Heb je enig idee hoeveel levens er gered zijn door de ontdekking van antibiotica?
      En door de ontwikkeling van vaccins tegen bijvoorbeeld polio en difterie?

        /   Reply  / 
      1. Ben

        Vele vaccins zijn pas toegepast vanaf het moment dat de ziekte al heel sterk op haar retour was. Zie vele wetenschappelijke artikelen hierover, oa de verwijzingen in het boek Vaccine Epidemic van Louise Kuo en Mary Holland. Er wordt al jaren aangegeven nav onderzoeken dat onze hygiene, voeding en schoon drinkwater de basis vormen voor weerstand tegen ziekten. De vaccins zijn er op gericht om het lichaams eigen immuunsysteem te dereguleren. Over de gevolgen hiervan op lange termijn voor de weerstand van mensen worden door de gezondheid instanties geen onderzoeken gedaan, of er wordt niet over gepubliceerd. Vreemd. Er wordt gewoon gesteld dat als je na een vaccinatie niet direct dood neervalt, de vaccinatie nooit de oorzaak kan zijn van welk ongemak dan ook. NB bij babies worden hele grote hoeveelheden gifstoffen ingespoten bij een vaccinatie, en die hoeveelheden overtreffen heel vaak het maximum dat een volwassene mag ontvangen in een maand of zelfs jaar.

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>