Donorpolis: één grote publiciteitsstunt


Er was deze week een hoop ophef over de Donorpolis. Eigenlijk is het gewoon allemaal één grote publiciteitsstunt!

Want waar het om gaat is dat je als verzekerde gewoon een collectiviteitskorting krijgt op je zorgverzekering.  Net zoals je die kunt krijgen als je lid bent van de Postcode Loterij, de Vereniging Eigen Huis of wat voor organisatie of groep dan ook.

Alleen gaat het in dit geval om iets wat je als moreel verwerpelijk zou kúnnen zien. Je laat je registreren in het Donorregister en voila, daar is je 120 euro korting.

Wat je kiest – wel of geen organen afstaan – doet er in dit geval niet toe. Niemand die het controleert ook. Maar, dat doet Agis ook niet bij de niet-rokerspolis. Dus in dat geval kun je nog gewoon je peukie opsteken.

Het blijkt dus één grote publiciteitsstunt, waarmee zorgverzekeraars klanten aan zich hopen te binden en tegelijkertijd willen laten zien hoe ‘maatschappelijk bewust’ ze bezig zijn.

In de Volkskrant stond deze week een heel goed artikel Vijf vragen over Donorpolissen dat heel verhelderend is. Een aanrader!

Lees ook:In kleine kroeg mag weer gerookt worden
Lees ook:Overstappers worden beloond door zorgverzekeraars
Lees ook:‘Zorgverzekeraars moeten klant tevreden houden’
Lees ook:Klanten krijgen een kijkje bij HelloFresh
Lees ook:Website belooft zonnebank-effect

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Donorpolis: één grote publiciteitsstunt

  1. Monty5

    Als dit zo bedoeld wordt dan moet het van de donorclub uitgaan en niet de ene verzekering geeft wel en de andere verzekering geeft geen korting. Iedereen die dan donor is of wordt zou ongeacht welke verzekering ze ook hebben die korting moeten krijgen. Maar of daardoor meer donoren komen is een vraag want mensen laten zich niet zo snel omkopen. Ook als je zegt dat je donor wil zijn en je krijgt de korting kan een nabestaande altijd nog weigeren.

      /   Reply  / 
  2. Ramon

    Klopt. De grootste korting krijg je trouwens als je een eigen hyve (!) hebt en je neemt een verzekering bij jongerenverzekering TakeCareNow.nl :-)

      /   Reply  / 
  3. Sonja

    Daarvoor moet je wel een jongere zijn, neem ik aan?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>