Ziekenhuis wist van medicijnverslaving neuroloog

Dat een neuroloog verslaafd is aan medicijnen en gewoon zijn werk blijft uitoefenen, kán natuurlijk niet. Maar het Medisch Spectrum Twente, waar de man werkzaam was, wíst van de medicijnverslaving. Mijn mond valt open als ik dat hoor!

Er is dit weekeinde, namens letselschadeadvocaat Yme Drost aangifte gedaan tegen de Enschedese neuroloog Ernst Jansen Steur . Maar ik vind dat het ziekenhuis hier ook grove fouten heeft gemaakt en zeker zou moeten bijdragen aan de schadevergoeding voor de slachtoffers.

Het Algemeen Dagblad meldt dit weekeinde dat de neuroloog na een zwaar auto-ongeluk in 1990 verslaafd raakte aan morfine. Onder invloed van die medicijnen zou hij tussen 1999 en 2004 bij tientallen patiënten verkeerde diagnoses hebben gesteld.

En het ziekenhuis stond erbij en keek ernaar…

Zie ook: Omstreden neuroloog was verslaafd aan medicijnen
Zie ook: Tachtig klachten over neuroloog uit Twente

Lees ook:Omstreden neuroloog was verslaafd aan medicijnen
Lees ook:Neuroloog ook verdacht van verduisteren van geld
Lees ook:Ontslagen neuroloog wéér in Duitsland aan het werk
Lees ook:Het Duitse ziekenhuis wist niets over Jansen Steur
Lees ook:‘Foute diagnoses door medicijnverslaving’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ziekenhuis wist van medicijnverslaving neuroloog

  1. Han

    De Neuroloog dr. J. is verdacht van grove nalatigheden en foutief en mogelijk frauduleus handelen. Als motief wordt een mogelijke medicijnverslaving genoemd.
    Dit zijn tot nu toe de feiten, en de voormalige en huidige directie van het MST zijn druk bezig om hun eigen rol in deze affaire te downplayen.
    Zo is het mogelijke feit dat deze neuroloog medicijnverslaafd was of is, pas onlangs door dezelfde directie bekend gemaakt. Is dit nieuw voor de directie? Of past het binnen de tactiek van schadebeperking. Feit is dat de gehele afdeling Neurologie van dit ziekenhuis niet functioneerde, en dat het de directie wellicht goed uitkomt om dr. J. als afvoerputje voor veel problemen uit het verleden te gebruiken. Het valt mij bovendien tegen dat de vele journalisten van de vele media die over deze zaak hebben bericht, geen huiswek hebben gedaan. Er viel nl. best het e.e.a. te vinden in het archief van het regionale dagblad, en niet alleen in negatieve zin waar het dr. J. betreft.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>