Ex-kankerpatiënt vaker werkloos

Het dagelijks leven hervatten nadat je kanker hebt gehad, is niet eenvoudig. Gewichtsverlies, vermoeidheid en verminderde werkcapaciteit zorgen ervoor dat veel kankerpatiënten niet meer aan het werk komen.

Vooral patiënten die borst-, darm-, eierstok- en baarmoederkanker hebben gehad, zijn vaker werkloos dan mensen die geen kanker hebben gehad. Dat schrijven onderzoekers van het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid in Amsterdam in het Journal of the American Medical Association.

De werkloosheid onder ex-kankerpatiënten ligt gemiddeld 40% hoger dan onder gezonde volwassenen. Ex-patiënten die prostaatkanker, zaadbalkanker en leukemie hadden vormen een uitzondering; zij zijn niet veel vaker werkloos.

Volgens onderzoekers moet er – zeker nu mensen steeds vaker van kanker genezen – meer aandacht komen voor ex-kankerpatiënten en de nasleep van hun ziekte.

De behandelingen en de ondersteuning van ex-patiënten zou beter op hen afgestemd moeten worden zodat zij weer een zo normaal mogelijk leven kunnen lijden.

Bron: nrc


Lees ook:Ex-kankerpatiëntjes later vaak opnieuw ziek
Lees ook:‘​Nederland niet voorbereid op toename kankerpatiënten’
Lees ook:Shocking!! Verzekeraars weigeren ex-kankerpatiënt
Lees ook:Na kanker meer kans op geheugenproblemen
Lees ook:Sporten goed voor gezondheid ex-kankerpatiënt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>