Transseksueel in verwachting van een tweeling

De eerste ‘man’ die een kind krijgt, dat is de Spaanse Ruben Noe Coronado (25) uit Barcelona niet. Maar hij is wel de eerste transseksueel ter wereld die in verwachting is van een tweeling.

Coronado werd 25 jaar geleden geboren als Stephanie. Officieel is hij een man, maar hij heeft nog wel zijn vrouwelijke geslachtsorganen. Toen artsen zijn vriendin, de 43-jarige Esperanza Ruiz, moeder van 2 kinderen, vertelde dat ze geen kinderen meer kon krijgen, besloten zij en Ruben voor spermadonatie te gaan.

Het stel verwacht de baby in september. Daarna wil Coronado de geslachtsverandering – die nu tijdelijk is stopgezet – weer hervatten.

Coronado zegt in de Daily Mail dat hij de publiciteit heeft gezocht, omdat hij wil dat mensen het normaal gaan vinden dat transseksuelen een kind krijgen. Hij denkt er ook over om een foto van zichzelf in ‘zwangere staat’ te gaan verkopen. Want zo zegt hij: ‘als ik het zelf niet doe doet iemand anders het wel en dan worden zij er rijk van.’

Het verhaal heeft veel gelijkenissen met dat van de Amerikaan Thomas Beattie die vorig jaar juni beviel van een dochter. Ook hij had nog zijn vrouwelijke geslachtsorganen. Beattie besloot na de geboorte echter niet volledig man te willen worden en is inmiddels in verwachting van zijn tweede kind.

Lees ook:‘Als je als zwangere rookt… is de kans ook groter dat je kind gaat roken’
Lees ook:‘Moederschap rond het dertigste jaar is het beste’
Lees ook:Nederlandse (63) zwanger van eerste kind
Lees ook:Vrouwen hebben andere zorg nodig dan mannen’
Lees ook:Amerikaanse man bevalt van derde kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>