Sterke stijging chlamydia-infecties in het noorden

Het aantal chlamydia-infecties in de stad en de provincie Groningen is vorig jaar met maar liefst met 25% toegenomen. De seksueel overdraagbare aandoening (soa) komt vooral veel voor onder jonge heteroseksuele mannen en vrouwen tot 25 jaar. Dat meldt de GGD Groningen.

Het aantal hiv-infecties in de regio daalde, gonorroe stabiliseerde en syfilis steeg licht. Chlamydia is de meest voorkomende soa, gevolgd door genitale wratten.

In tegenstelling tot chlamydia, komen hiv, syfilis en gonorroe vooral voor onder homoseksuele mannen.

De ‘zorgelijke’ stijging van het aantal chlamydia-infecties wordt grotendeels verklaard door een toename van het aantal soa-onderzoeken met 10% tot bijna 46.000.

Het absolute aantal chlamydia-infecties lag in 2008 op 1.214, een jaar eerder waren dat er nog 976. Het aantal nieuw gediagnosticeerde hiv-infecties in de stad Groningen daalde met 19% van 26 in 2007 naar 21 gevallen in 2008. In de provincie Groningen is het aantal gestabiliseerd op 10. Ook hier betrof het vooral De homoseksuele mannen.

Lees ook:Aantal gevallen van HIV en chlamydia stijgt
Lees ook:Gonorroe neemt fors toe
Lees ook:Nieuwe Chlamydia-test leidt tot betere behandeling
Lees ook:Meer patiënten vanwege soa naar de huisarts
Lees ook:Forse toename aantal hiv-besmettingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>