Helft Nederlandse xtc-pillen is vervuild

De helft van de xtc-pillen op de Nederlandse markt is vervuild. Dat heeft het Trimbos instituut gezegd in dagblad De Pers. Het instituut treft in steeds meer pillen de stof MCPP aan, die nare bijwerkingen kan geven. Zo kun je er misselijk van worden, paniekaanvallen krijgen of ervan gaan hallucineren. En dat lijkt me niet de bedoeling als je xtc slikt!

XTC behoort eigenlijk de werkzame stof MDMA te bevatten. In voorgaande jaren was dat ook zo. Toen was ongeveer 90% van de xtc-pillen in ons land zuiver. Vermoedelijk is de markt halverwege vorig jaar gaan schuiven door een tekort aan grondstoffen, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

MCPP is op zich niet schadelijk voor de gezondheid. Toch slaat het Trimbos Instituut alarm, omdat het bang is dat gebruikers van xtc over zullen stappen op andere middelen die wel verslavend zijn, zoals speed en GHB.

Lees ook:XTC wordt steeds sterker en gevaarlijker
Lees ook:Trimbos-instituut: ‘Pas op voor sterke xtc’
Lees ook:Al 4 doden door xtc
Lees ook:Gebruik shisha-pen wordt afgeraden
Lees ook:Levensgevaarlijke XTC-pil in omloop!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>