Nieuwe vorm van vitamine E ontdekt

Italiaanse onderzoekers hebben een nieuwe vorm van vitamine E ontdekt. Vitamine E is belangrijk voor een goede weerstand. Ook speelt het een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels.

Beetje jammer aan de ontdekking is dat de nieuwe vorm van vitamine E alleen is aangetroffen in de schil van kiwi’s. Die harige schil is voorlopig de enige vorm waarop je de vitamine binnen kunt krijgen…

Maar positief aan het hele verhaal is dat vitamine E kennelijk in meer vormen voorkomt dan we dachten!

Dat zou vooral voor kinderen een goed boodschap zijn, want die krijgen daardoor misschien meer vitamine E binnen dan algemeen wordt gedacht.

Uit een recent rapport van de Gezondheidsraad ‘Naar een voldoende inname van vitamines en mineralen’, blijkt namelijk dat vooral kinderen een lage inname van vitamine E hebben.

Verder onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven over de vraag of kinderen misschien ongemerkt toch voldoende vitamine E binnenkrijgen.

Bron: Vitamine Informatie Bureau

Lees ook:‘Baby’s moeten extra vitamine K krijgen’
Lees ook:Voedingssupplement kan gevaarlijk zijn voor roker
Lees ook:Extra vitamine D voor veel Nederlanders een aanrader
Lees ook:Zuigelingen moeten meer vitamine K krijgen
Lees ook:Vitamine D zorgt voor girlpower

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>