De ‘Erectietruck’ komt naar Nederland


Erectieproblemen zijn nog altijd een groot taboe in Nederland. En dat is een doorn in het oog van veel urologen. Zij proberen volgende week met een speciale ‘Erectietruck’ mannen ertoe te bewegen om over hun probleem te praten. Maar of die daar op zitten te wachten?

Wie niet naar de huisarts durft te gaan, zal denk ik ook niet snel zo’n truck binnenstappen. Stel dat iemand je naar binnen ziet gaan…. Nee, dan kun je bij de huisarts tenminste een stuk anoniemer een afspraak maken.

Maar het initiatief, dat deel uit maakt van de Europese voorlichtingscampagne ‘Health in Movement: Erectiestoornis? Praat erover!’, is op zijn minst sympathiek te noemen. Al bereiken ze er maar mee dat mannen zich realiseren dat de drempel om naar een arts te stappen, helemaal niet zo hoog hoeft te zijn. Dat zou al heel wat zijn.

De truck is op 1 juni vertrokken uit Portugal en zal vervolgens Nederland, Polen, Roemenie en Spanje aan doen.

In Nederland zal de truck op de volgende locaties staan:

9 en 10 juni:                Amsterdam/ Nieuwmarkt
11 juni:                        Den Haag/ Voldersgracht
12 juni:                        Maastricht/ Stationsplein
13  en 14 juni:             Utrecht/ Neude
15 en 16 juni:              Rotterdam/ Alexandrium

Tijdens de voorlichtingscampagne is de truck geopend van 10.00 – 18.00 uur. In de truck zijn twee spreekkamers en een wachtruimte. Mannen en hun partners kunnen er  anoniem hun problemen bespreken.

Naast een uroloog/seksuoloog zal er ook een verpleegkundige aanwezig zijn, die onder meer de bloeddruk van de aanwezige mensen zal meten.

Door middel van deze laagdrempelige voorlichtingscampagne (‘de uroloog komt naar u toe deze zomer’) wordt getracht het taboe rond erectiestoornissen te doorbreken.

Daarnaast probeert de campagne te bewerkstelligen dat mannen die een erectiestoornis hebben uiteindelijk naar hun eigen dokter gaan en hun probleem bespreken, in plaats van ermee te blijven zitten of wellicht zelf te dokteren via internet met mogelijke gezondheidsrisico’s van ongeschikte behandelingen.

In de truck wordt dan ook alleen algemene informatie en voorlichting gegeven over erectiestoornissen. Voor verdere informatie en een eventuele behandeling wordt geadviseerd om met de eigen huisarts contact op te nemen.

Nederland telt 800.000 mannen met erectieproblemen.

Meer weten over de ‘Erectie Truck’, kijk dan op de website van de Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuele Disfuncties (WVSD)

Lees ook:Oproep aan mannen: ‘bespreek het met uw huisarts’
Lees ook:Prostaatklachten blijft lastig onderwerp
Lees ook:Patiënten schamen zich voor prostaatklachten
Lees ook:‘Omvangrijk onderzoek naar blaaskanker’
Lees ook:Vaker met soa naar de huisarts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>