Vind de juiste (huis)arts!

Vind je het ook zo lastig om een goede huisarts te vinden? Dan ben je niet de enige. Sinds deze week is er een nieuwe website ‘Zoekdokter.nl’ waar patiënten hun eigen arts kunnen beoordelen en die bevindingen kunnen delen met anderen.

Het is al jaren de normaalste zaak van de wereld om via internet snel en gemakkelijk allerlei zaken en diensten te zoeken en te vergelijken. Maar een goede (huis)arts of specialist vinden, dát blijkt nog steeds erg lastig.  

De nieuwe website ‘Zoekdokter.nl’ maakt het vinden en vergelijken van artsen makkelijker door de mening van patiënten zelf over deze artsen als uitgangspunt te nemen.

Door het beantwoorden van 10 vragen en het schrijven van een persoonlijke recensie kan iedereen snel, eenvoudig en gratis zijn arts beoordelen. De beoordeling van een arts richt zich op de dienstverlening, de communicatie en de tevredenheid over het resultaat van een bepaalde behandeling.

Initiatiefnemer van de website is Peter Vermeiren. Hij wil hiermee een onafhankelijk en transparant platform op te richten. ‘In de zorg zijn er vele, soms tegengestelde, belangen. Voor ‘Zoekdokter.nl’ telt alleen het stimuleren van een goede communicatie tussen arts en patiënt en het vergroten van helderheid en duidelijkheid binnen de zorg.’

Vermeiren verwacht dat de site bijdraagt aan het nieuwe, meer open gezicht van de zorg door op een zeer laagdrempelige en aantrekkelijke manier de juiste patiënt bij de juiste arts te brengen.

Op dit moment zijn er op de site al zo’n 18.000 huisartsen en specialisten te vinden en te vergelijken.

Het is de bedoeling dat het binnenkort ook mogelijk wordt om de juiste fysiotherapeut en tandarts te vinden.

Lees ook:Alle medische richtlijnen op nieuwe website
Lees ook:Een cijfer geven aan je arts
Lees ook:Onafhanelijk online vergelijkingsplatform voor de zorg gelanceerd
Lees ook:Gezocht: deelnemers voor onderzoek arts-patiënt communicatie
Lees ook:Zorgverzekeringen vergelijken op overheidssite

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vind de juiste (huis)arts!

  1. Mark

    Alweer een goed initiatief! En wens dhr Vermeiren succes met zijn website.

    Al moet ik wel concluderen dat zijn beoordelingsstructuur ( 10 criteria ) erg op die van ons lijkt::):) http://www.kliniekOverzicht.nl

    Heb wel een kritische kanttekening richting de heer en zijn website; Ik zie nergens op de site wat de voorwaarden zijn om een arts te kunnen beoordelen en deze beoordeling geplaatst te krijgen.

      /   Reply  / 
  2. Peter Vermeiren

    Dank je Mark voor je leuke reactie.
    Ik was nog niet bekend met jullie vragenlijst. We hebben onze vragenlijst afgeleid van de CQ index en zijn tot deze 10 vragen gekomen. Mooi om te zien dat jullie tot dezelfde conclusie zijn gekomen!
    De voorwaarden staan vermeld op de site onder kopjes “normen” en “voorwaarden” onder aan de homepage. Wellicht kunnen we ze wat prominenter plaatsen. Dank je voor de opmerkingen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>