90.000 mensen besmet met Mexicaanse griep

In de zomer zou het Mexicaanse griepvirus doven, om in de herfst weer in volle sterkte terug te keren, verwachtten deskundigen. Maar voorlopig komt daar nog weinig van terecht. Opnieuw is het aantal ziektegevallen in 2 dagen tijd fors toegenomen en zijn er 50 mensen aan het geniepige virus gestorven.

Wereldwijd heeft de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) nu bijna 90.000 besmettingsgevallen geregistreerd. Daarmee is het aantal griepgevallen in één week tijd met een kwart toegenomen. Het dodental is opgelopen tot 382.

Sinds woensdag zijn er maar liefst 12.720 nieuwe ziektegevallen bij gekomen. Daarvan komen er ruim 6.000 uit de Verenigde Staten waar nu al 34.000 mensen door het virus getroffen zijn.

Andere landen met veel nieuwe ziektegevallen zijn: Mexico (+1582), Chili (+1165), Groot-Brittannië (+909), de Filipijnen (+848) en Australië (+478).

Ook de dodelijk slachtoffers vielen vrijwel allemaal (43) te betreuren in de VS, de overige slachtoffers komen uit Mexico (3), Australië (2) en Chili (2).

Nederland telt 135 ziektegevallen, van wie er 65 in eigen land besmet zijn.

Lees ook:Aantal doden Mexicaanse griep blijft fors stijgen
Lees ook:Al 11.000 besmettingen Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep eist 13 doden in 2 dagen tijd
Lees ook:Update 1: Top 10 landen met de Mexicaanse griep
Lees ook:Meer dan 20.000 gevallen van Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>