Vitamine D beschermt mogelijk tegen Mexicaanse griep

In Canada wordt op dit moment onderzocht of vitamine D ons kan beschermen tegen de Mexicaanse griep. Dat meldt het Vitamine Informatie Bureau.

Een laag vitamine D gehalte in het bloed maakt mensen vatbaarder voor verschillende vormen van de griep, dus waarschijnlijk ook de H1N1-variant, die Mexicaanse griep veroorzaakt.

De Public Health Agency of Canada (PHAC) doet sinds vorig jaar – in samenwerking met een aantal vooraanstaande universiteiten – onderzoek naar het effect van vitamine D bij verschillende vormen van de griep. 

De wetenschappers onderzoeken of de hoeveelheid vitamine D in het bloed van invloed is op de vatbaarheid voor griep en of dit van invloed is op de ernst van de griep bij bepaalde personen.

De PHAC benadrukt dat de rol van vitamine D bij H1N1-virus nog niet wetenschappelijk vaststaat. Maar dierexperimenteel onderzoek in de jaren ’40 van de vorige eeuw zou al hebben aangetoond dat muizen met een lage vitamine D-status gevoeliger waren voor de varkensgriep.

Ook zijn er volgens de PHAC bewijzen dat vitamine D in het algemeen een effect heeft bij griep. Dit zou ook verklaren waarom veel mensen aan het einde van de winter vatbaarder zijn voor de griep: ze zijn na deze donkere periode door hun vitamine D-voorraad heen.

Lees ook:Vitamine D zorgt voor girlpower
Lees ook:Corticosteroïden vergroten kans op tekort aan vitamine D
Lees ook:Vierde land meldt sterfgeval aan Mexicaanse griep
Lees ook:Top 10 landen met de Mexicaanse griep
Lees ook:Al 167 mensen overleden aan Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>