Kwart single vrouwen wil eicellen laten invriezen

Ruim een kwart (26%) van de kinderloze single vrouwen in Nederland wil haar eicellen graag laten invriezen. Dat blijkt uit een enquête van online magazine Singlessite.nl onder 218 vrouwen.

Nog eens 51% van hen overweegt deze nieuwe methode zeer serieus. De mogelijkheid om op latere leeftijd alsnog van de juiste partner zwanger te kunnen raken – die het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam binnenkort gaat aanbieden – wordt door een krappe 70% als een positieve ontwikkeling gezien.

Zo’n 19% van de vrouwen vindt het zelfs een goed idee om tussen de 45 en 50 jaar nog een kind te krijgen. De overige 63% noemt het tegennatuurlijk.

Maar liefst driekwart van de ondervraagde single vrouwen geeft aan een kinderwens te hebben. Een kwart van hen omschrijft deze behoefte zelfs als zeer sterk.

De wens om moeder te worden speelt een voorname rol bij het vinden en screenen van een partner. Zo’n 41% zegt een relatiekandidaat vrijwel altijd te bekijken als potentiële vader van haar kinderen. Nog eens 15% doet dit zelfs altijd.

Toch is het vinden van een partner voor ruim een kwart van de vrouwen niet noodzakelijk om hun wens in vervulling te laten gaan. Zij durven ook te kiezen voor het alleenstaand moederschap.

Bron: singlessite.nl

Lees ook:40% singles blijft met Oud en Nieuw het liefst thuis
Lees ook:AMC biedt single vrouwen de kans om eicellen in te vriezen
Lees ook:69% jonge vrouwen heeft onveilige seks
Lees ook:Invriezen eicellen in meer ziekenhuizen mogelijk
Lees ook:Geheugenverlies bij zwangere vrouwen is een fabeltje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>