Run verwacht op vaccinatie Mexicaanse griep

Nederlanders die een oproep krijgen voor een prik tegen de Mexicaanse griep, zullen massaal op komen dagen. Dat is de verwachting van het RIVM, het ministerie van Volksgezondheid en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

Nederland geeft over het algemeen trouw gehoor aan de oproep voor de jaarlijkse griepprik: zo’n 75% laat zich jaarlijks inenten. De instanties verwachten dat dat voor de Mexicaanse griep niet anders zal zijn, zo zeiden zij gisteren op een persbijeenkomst.

Eerder bleek al dat het animo onder artsen en verplegend personeel een stuk lager is. Bij artsen valt het nog mee: iets meer dan een kwart overweegt op dit moment om zich niet te laten inenten, bij verpleegkundigen is dat iets meer dan de helft.

Komende weken kunnen de zogeheten risicogroepen zoals ouderen boven de 60, en patiënten met chronische ziekten, als diabetes, astma en  en hart- en vaatziekten, een uitnodiging in de brievenbus verwachten voor de Mexiaanse griepprik.

De Mexicaanse griep zal in 2 keer worden toegediend, met een tussenpose van minimaal 3 weken.

De inentingen zullen door de huisartsen verricht worden; die zeggen er klaar voor te zijn. Al zal het een drukke periode voor ze worden en zijn sommige huisartsen ook niet helemaal overtuigd van het nut van de prik!

Maar volgens het RIVM zal dat niet tot problemen leiden.

Lees ook:De griepprik komt er weer aan
Lees ook:Kwart van de Nederlanders weigert griepprik
Lees ook:Hoge opkomst op eerste prikdag kinderen
Lees ook:Mexicaanse griep krijgt voorrang op DKTP-prik
Lees ook:Kinderen mogen prik tegen Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>