Zorgverzekering in 5 jaar tijd ruim een kwart duurder


Consumenten zijn volgend jaar gemiddeld 28% meer kwijt aan de basisverzekering voor de zorg dan in 2006, het jaar waarin het nieuwe Zorgstelsel werd ingevoerd. Dat blijkt uit een berekening van Verzekeringssite.nl.

Gisteren werd de laatste premie bekend, die van Univé Zekur. Die basisverzekering kost 960 euro per jaar en is daarmee komend jaar de goedkoopste basisverzekering.

De gemiddelde basispremie stond in 2006 op 90 euro per maand. In 2010 is die opgelopen naar ruim 96 euro. Dat is een stijging van 7%. Hierbij is echter nog geen rekening gehouden met de afschaffing van de no-claim en de invoering van het eigen risico.

Hierdoor is elke Nederlander vanaf 2008 gemiddeld 200 euro per jaar extra gaan betalen voor de zorgverzekering bovenop de premiestijging.

De verschillen in de premies en de mate waarin zorgverzekeraars hun basispremies de afgelopen 5 jaar hebben verhoogd, blijken groot. De basispremie van AnderZorg is al jarenlang de (één na) voordeligste. Bovendien is de premie in de afgelopen 5 jaar met slechts 0,6% gestegen. Univé verhoogde de basispremie in dezelfde periode met ruim 17%.

In 2010 stijgt de gemiddelde basispremie met 41 euro per jaar (3,7%). De goedkoopste basisverzekering is die van Univé Zekur: 80 euro per maand. De restitutiepolis van Univé is met 103,25 euro het duurst. De aanvullende verzekeringen stijgen gemiddeld 6 procent.

Een gezin betaalt daardoor gemiddeld 137 euro per jaar meer aan premies voor de zorgverzekering 2010.

Klik hier voor een compleet overzicht van de premieontwikkeling tussen 2006-2010.

Lees ook:Wat wordt de goedkoopste zorgverzekering van 2012?
Lees ook:Ook VGZ verlaagt premie basisverzekering
Lees ook:Basisverzekering tot 5 keer zo duur als ziekenfonds
Lees ook:Zekur opnieuw de laagste zorgpremie van Nederland
Lees ook:Laatste zorgpremies van 2010 bekend

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zorgverzekering in 5 jaar tijd ruim een kwart duurder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>