Mexicaanse griepepidemie trekt zich verder terug

Het einde van de Mexicaanse griepepidemie in ons land lijkt nut toch echt in zicht. Voor de tweede opeenvolgende week is het aantal ziekenhuisopname vanwege de griep afgenomen. Ook meldden zich opnieuw minder mensen met griepklachten bij hun huisarts.

Afgelopen week moesten 227 mensen met Mexicaanse griep in het ziekenhuis worden opgenomen, vorige week waren dat er nog 289.

Er werden 6 nieuwe sterfgevallen gemeld, waarvan er 1 persoon al eerder is overleden. Het gaat om een 2-jarige jongen, een 2-jarig meisje, een 40-jarige vrouw, een 54-jarige man, een 59-jarige man en een 67-jarige man.

Vier van hen hadden al een andere aandoening. Het 2-jarige jongetje was voor zover bekend gezond; van het 2-jarige meisje is nog onbekend of zij een andere aandoening onder de leden had.

Opvallend is dat 2 van de overledenen gevaccineerd waren tegen de Mexicaanse griep.

In totaal zijn tot en met 2 december 1969 patiënten opgenomen in het ziekenhuis en zijn 42 patiënten overleden. Bij 59% van de opgenomen patiënten en bij 90% van de overleden patiënten was sprake van onderliggende medische problematiek.

Ook het aantal patiënten met griepachtige klachten dat zich bij de huisarts meldt is de afgelopen week verder gedaald. Het zijn er nu ‘nog maar’ 87 per 100.000 inwoners; een week geleden waren het er 113.

Het aantal opnamen op de intensive care daalde eveneens flink, van 29 vorige week naar 14 deze week.

Wat wel toenam is het aantal grieppatiënten dat resistent is tegen de virusremmer oseltamivir. Deze week kwamen er 3 nieuwe patiënten bij, waarmee het totaal op 6 komt.

Volgens het RIVM is er nog steeds sprake van een milde griepepidemie in Nederland, die nu afneemt in intensiteit.

Bron: RIVM

Lees ook:Opnieuw stijging ziekenhuisopnamen Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griepepidemie is bijna voorbij
Lees ook:Mexicaanse griep neemt een vlucht
Lees ook:Mexicaanse griep lijkt zich langzaam terug te trekken
Lees ook:Vier nieuwe sterfgevallen aan Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>