Specialisten en ziekenhuizen zijn boos op Klink

Het zal je vast niet verrassen dat de medisch specialisten en ziekenhuizen tegen de plannen van demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid zijn om ziekenhuizen met ingang van 2011 een vast budget te geven waaruit zij het salaris van de specialisten moeten betalen. De soap kan weer beginnen!

De orde van medisch specialisten vindt dat ziekenhuizen niet verantwoordelijk moeten worden gemaakt voor de hoogte van de salarissen van medisch specialisten.

Maar waarom eigenlijk niet? Zij werken toch in dat ziekenhuis? Dan is het toch logisch dat het ziekenhuis bepaalt hoeveel een arts verdient? Zo werkt het toch in elk bedrijf?

Nu weet ik wel dat artsen binnen ziekenhuizen een aparte plaats innemen en eigenlijk een soort eigen zaakje runnen, maar misschien is het tijd dat daar eens een eind aan komt en dat ze gewoon voor een baas (lees: ziekenhuis) gaan werken aan wie ze ook verantwoording afleggen. En door wie ze betaalt worden.

Klink heeft eerder ook al voorgesteld om de artsen weer in loondienst te laten werken. Lijkt me een prima plan! Dat zou een hoop ellende wegnemen en voorkomen dat sommige artsen onvoorstelbaar hoge salarissen opstrijken.

Lees ook:Medisch specialisten denken mee over eigen salaris
Lees ook:De medisch specialisten zijn weer eens boos
Lees ook:Medisch specialist blijft vrij beroep
Lees ook:Klink pakt salarissen specialisten aan
Lees ook:Klink zet mes in salaris van medisch specialist

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Specialisten en ziekenhuizen zijn boos op Klink

  1. anna

    Lijkt me een goed plan van Klink. Uren wachten in ziekenhuizen, als jij te laat komt vanwege een verkeersopstopping – ook al ben je ruimschoots van huis gegaan – wordt je als een klein kind weggestuurd. geef de co-ass. ook een deel van de koek. die werken veel te veel voor te weinig geld. de specialisten werken te veel waardoor ze fouten maken en door komt zelden een excuus voor….naar de patient. het moet anders! men kan ook heel behoorlijk leven van 100.000 euro per jaar i.p.v. die overdreven salarissen van 300.000 euro die nu betaald worden.

      /   Reply  / 
  2. H.D.B. Go

    Als de specialisten vinden dat ze zelf moeten bepalen wat hun tarief is nou laten ze dan deels in loondienst werken in het ziekenhuis, waar de tarieven bepaald wordt door de overheid / ziekenhuis en deels als zelfstandige ondernemer al dan niet in het ziekenhuis, alwaar ze dan huur betalen voor de werkruimte, apparatuur en administratie. En wat die opmerking van Anna betreft dat co-assisten ook een deel van de koek willen hebben.
    Wel het is billijk als ze minder uren moeten maken en voor de gewerkte uren beter gehonoreerd worden. En als de specialisten, co-assisten en huisartsen menen dat ze toch nog te weinig verdienen, wel ga dan een post academische studie economie doen en dan solliciteren bij een financiële instelling zoals bijv. Goldman Sachs, verantwoordelijk voor die smerige hypotheken.

      /   Reply  / 
    1. Willem

      Bijverdienen doen ze vaak al, in een privékliniek! En de wachtlijsten in de ziekenhuizen lopen maar op…

        /   Reply  / 
  3. Arnold

    Het huidige financieringssysteem hebben de specialisten nooit gewild. En destijds al duidelijk gemaakt dat het niet ging werken. Het moest ingevoerd worden van de politiek. De specialisten moeten de schade nu betalen.
    Iemand met een eigen bedrijf verdient meer als hij harder en langer werkt. Bij specialisten is dit niet zo. Ze moeten steeds meer produceren om hetzelfde te blijven verdienen. Produceren en prodcutie zijn de termen die de zorgverzekeraars gebruiken. De keerzijde van hun menselijk gezicht.
    Er wordt gesproken over inkomsten van specialisten. Maar niet over inkomens van directeuren. Soms tot meer dan 4 ton per jaar. Zelfs streekziekenhuizen hebben twee directeuren, samen goed voor 4 tot 6 ton per jaar.
    Ziekenhuizen krijgen niet meer budget. Als iemand goed werkt moet hij meer verdienen, dit moet dus gehaald worden bij de anderen. Stel dit eens voor in je eigen bedrijf waar je werkt. Zo krijg je heibel in de tent. Verdeel en heers. Dit zal de patientenzorg zeker geen goed doen. En tot slot: wil je goede artsen kunnen betalen, dan lukt dat soms misschien alleen maar door te bezuinigen op zorg. Kijk naar de banken. Top-managers blijven, de lagere rangen worden op straat gezet.
    Goed plan van Klink. Goed voor onze pensioenen omdat de gemiddelde leeftijd van de populatie zo wel naar beneden gaat.

      /   Reply  / 
  4. Fuck You

    “Dat zou een hoop ellende wegnemen en voorkomen dat sommige artsen onvoorstelbaar hoge salarissen opstrijken”

    Wie ben jij dan ongelooflijke jankkut! Ooit een nachtdienst gedraaid? Ooit alle verantwoordelijkheid moeten dragen voor een patiënt? Ooit bedacht wat er allemaal van dat ‘onvoorstelbaar hoge salaris’ nog af moet?

    Waarom het ondernemerschap promoten in Nederland en vervolgens de ondernemers weer terug in loondienst stoppen?

    Wat is er in godsnaam mis met een topsalaris voor de medisch specialist?

    Ga hier alstublieft over nadenken en kom dan met een zinnig stukje gejank!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>