Medisch specialisten gaan actie voeren

De medisch specialisten gaan actie voeren, in een laatste poging om de dreigende bezuinigingen af te wenden. Geluk bij een ongeluk: het worden waarschijnlijk patiëntvriendelijke acties.

De artsen zijn boos omdat demissionair minister Klink van Volksgezondheid hun salarissen wil korten en daarnaast het budget voor de specialistische zorg wil onderbrengen bij de raden van bestuur van de ziekenhuizen.

Donderdag komen de medisch specialisten op een algemene ledenvergadering bij elkaar . Dan beslissen ze wat voor acties ze zullen gaan ondernemen. Heel veel keus hebben ze overigens niet. Ze zijn immers wettelijk verplicht om zorg te verlenen. Staken of zondagsdiensten draaien wordt daardoor vrij lastig.

Dus ik ben benieuwd wat de artsen onder ‘patiëntvriendelijke acties’ verstaan.

Lees ook:Meldpunt voor overlast stakende specialisten
Lees ook:Salaris medisch specialist aan banden
Lees ook:Medisch specialisten voeren op 7 oktober actie
Lees ook:Medisch specialisten staken massaal
Lees ook:APK voor artsen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Medisch specialisten gaan actie voeren

  1. Jesse

    En terecht dat ze actie gaan voeren. Wat er nu geburt kun je vergelijken met het volgende: de gemeente laat een weg aan leggen tegen bepaalde tarieven. Na een jaar blijkt dat de gemeente haar begroting niet haalt en ze besluit vervolgens de aannemer achteraf te korten voor het aanleggen van de weg. Of: je pakt een hardwerkende burger ineens zijn of haar spaarrekening af (goodwill). Dat er bezuinigd moet worden is logisch, maar het moet wel redelijk gaan. En ik vraag me af hoe patient-vriendelijk de acties zullen zijn, want veel artsen zijn zo ziek van de hetze en zwartmakerij alsmede alle onzekerheid, dat ze er ziek van zijn.

      /   Reply  / 
  2. Peet

    Graaien en zorgen dat er een tekort is aan specialisten, dat is wat de medische wereld doet. Al jaren houden zij zelf het tekort aan specialisten in stand om op die manier de macht binnen hun werkterrein vast te houden. Door de zelf veroorzaakte te korten kunnen ze onverantwoordelijke uren maken en daarbij in Spanje ook nog een kliniek starten. Geld, geld, geldwolven, meer niet. Hoog tijd dat het hele systeem op de schop gaat en de specialisten nog harder dan de bankdirecteuren worden aangepakt want de medische specialisten maken misbruik over de rug van de volksgezondheid. Vanaf de universiteiten tot aan de stages als co.ass moeten op de de schop, en snel ook.
    Nu weer acties waardoor patiënten de klos zijn, ja waarom niet.. nog meer wachtlijsten nog meer rekeningen. Het is gewoon schunnig, we moeten maar buitenlandendse specialisten aannemen met een normaal salaris en die prive-ondernemingen van onze speciaisten links laten liggen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>