Tandartsen verwachten stormloop van jongeren

Tandartsen krijgen het de komende maanden reuze druk met het behandelen van jongeren tussen de 18 en 22 jaar. Daarvoor waarschuwt de beroepsvereniging van tandartsen NMT. Reden: vanaf 1 januari 2011 worden de tandartskosten voor deze groep uit de basisverzekering geschrapt. Vraag is echter of de tandartsen nu echt ‘vrezen’  voor een toeloop of dat ze op deze manier de jongeren juist stimuleren om nog even snel naar de tandarts te gaan…

Natuurlijk zijn tandartsen niet blij met de bezuinigingsmaatregel, want zij weten ook wel dat jongeren het niet breed hebben en hun geld liever aan andere dingen uitgeven dan aan de tandarts. Maar om dan nu in De Telegraaf al krokodillentranen te huilen dat ze de komende maanden een stormloop op de tandarts verwachten….

‘We zitten nog in vakantietijd’, zegt het NMT in de krant. ‘Dit nieuws moet dus nog gaan rondzingen, maar dat is slechts een kwestie van tijd.’ Bij deze geven de tandartsen daarvoor mooi een voorzet.

Toch een handige manier om jongeren juist te stimuleren nu nog even snel naar de tandarts te gaan en die kroon te plaatsen, wortelkanaalbehandeling te doen of verstandskies te trekken. Straks kunnen de kosten immers oplopen tot honderden tot soms zelfs duizenden euro’s.

De NMT heeft overigens gisteren in een brandbrief aan de fractieleiders Rutte (VVD), Verhagen (CDA), Wilders (PVV) en demissionair minister Klink (Gezondheid) een laatste oproep gedaan af te zien van de bezuinigingsmaatregel. Die kans lijkt me echter klein nu er op korte termijn maar liefst 18 miljard bezuinigd moet worden.

Lees ook:Veel klachten over tandartsen
Lees ook:Tandarts wordt gemiddeld 10% duurder
Lees ook:Tandarts is steeds vaker een vrouw
Lees ook:Klachten over de tarieven van de tandarts?
Lees ook:Vijftien ‘tandartsen’ betrapt op titelmisbruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>