CZ stopt met 6 ziekenhuizen voor borstkankerzorg

Zorgverzekeraar CZ stopt met ingang van 2011 de samenwerking met 6 ziekenhuizen op het gebied van borstkanker, omdat die ziekenhuizen op dat gebied onvoldoende presteren. Komende vrijdag maakt CZ bekend om welke ziekenhuizen het gaat.

‘We vinden de ziekenhuizen waarmee we voor deze zorg geen contract sluiten op dat gebied niet goed genoeg voor onze verzekerden’, zegt Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter CZ.

‘Er zijn te veel ziekenhuizen die behandelingen blijven doen waarin ze niet goed zijn. Die zullen meer moeten specialiseren in behandelingen waarin ze wel goed zijn. De belangrijkste rol van een zorgverzekeraar is doelmatigheid en kwaliteit van zorg een impuls te geven. Wij zullen dan ook snel ook voor andere behandelingen de lat hoger gaan leggen.’

CZ heeft de ziekenhuizen beoordeeld aan de hand van eisen (indicatoren) die te maken hebben met medische kwaliteit en patiëntervaringen. Daarbij kun je denken aan indicatoren als aantal operaties per chirurg, begeleiding door mammacareverpleegkundige, een vast aanspreekpunt tijdens de behandeling, bejegening en informatievoorziening.

Op basis hiervan bestempelt de Tilburgse zorgverzekeraar 60 ziekenhuizen als matig, 23 als goed en 4 als zeer goed op het gebied van borstkankerzorg.

Komende vrijdag 1 oktober wordt de score van de ziekenhuizen getoond op de website van CZ.

Bron: CZ

Lees ook:IGZ: ‘Zorg voor borstkanker voldoet’
Lees ook:Verzekerde kiest bij VGZ zelf het beste ziekenhuis
Lees ook:Hoger beroep om borstkankerlijst CZ
Lees ook:Weet een zorgverzekeraar of een arts goed is?
Lees ook:Slotervaart dupeert patiënten met wraakactie CZ

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>