Kies een nieuwe zorgverzekering met de Zorgvergelijker

Het vergelijken van zorgverzekeringen wordt nu wel heel makkelijk. De Consumentenbond heeft vandaag de nieuwe Zorgvergelijker gelanceerd die je in 3 stappen vertelt wat voor jouw persoonlijke situatie de beste zorgverzekering is. Voor het eerst ook voor-niet-leden!

Wel profiteer je als lid van de Consumentenbond van extra voordeel. Je kunt bijvoorbeeld met korting een zorgverzekering afsluiten. De bond heeft met ruim 70% van de zorgverzekeraars een korting bedongen die ze rechtstreeks aan de klant doorspelen. De Consumentenbond verdient er niks aan en behoudt daarmee zijn onafhankelijkheid.

Niet-leden kunnen ook de Zorgvergelijker invullen en eventueel een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Maar willen zij gebruik maken van de exclusieve korting, dan zullen ze eerst lid moeten worden van de Consumentenbond. Dat kost €61 euro per jaar, maar dat haal je er in veel gevallen met gemak weer uit.

De Consumentenbond heeft berekend dat een gezin met 1 minderjarig kind op jaarbasis op een gemiddelde verzekering met een aanvullende en een tandartsverzekering circa 600 euro kan besparen, nog afgezien van eventuele kortingen.  

Een ander voordeel voor leden is de Zorgzoeker. Heb je een zorgverzekering gevonden die aan jouw wensen voldoet, dan kun je in de Zorgzoeker vinden of jouw huisarts, tandarts, fysiotherapeut etc. wel een contract heeft afgesloten met de zorgverzekeraar van jouw keuze.

Dat is handig om te weten, want als ze geen contract hebben afgesloten, dan zou je wel eens voor ongewenste financiële verrassingen kunnen komen te staan.

De Zorgvergelijker is te vinden op de website van de Consumentenbond. Op dit moment zitten nog niet alle verzekeraars en polissen in de vergelijker omdat nog niet alle premies en polisvoorwaarden bekend zijn. Zodra die bekend zijn, zijn ze ook in de Zorgvergelijker te vinden.

Lees ook:Vrije keuze van ziekenhuis op de helling
Lees ook:Onderhandelingen over zorg 2013 snel van start
Lees ook:ADV: Agis biedt internet zorgverzekering met korting
Lees ook:Tips bij het kiezen van een zorgverzekering
Lees ook:Consument laat geld liggen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kies een nieuwe zorgverzekering met de Zorgvergelijker

  1. Hannah

    Beperkte waarde van deze zorgvergelijker. DSW is voor mijn zoon de goedkoopste zorgverzekeraar en die komt niet in de lijst voor. Geeft mi geen juiste vergelijking.

      /   Reply  / 
  2. Amber van Pinxteren Auteur

    DSW staat wel in e lijst hoor. Nog even goed kijken!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>