Kamer wil toch 3 ivf-behandelingen vergoeden

Opnieuw heeft de Tweede Kamer een poging gedaan om een bezuiniging in de zorg terug te draaien. Eerst werd de eigen bijdrage voor de psychiater geschrapt, toen wilde de Kamer de rollator weer in het basispakket op te nemen en nu is er de wens om 3 ivf-behandelingen te vergoeden. Het kan niet op!

Het kabinet wil in het kader van de bezuiniging vanaf 2013 nog maar 1 ivf-behandeling vanuit de basisverzekering vergoeden. Maar een Kamermeerderheid vindt dat 3 ivf-behandelingen nodig zijn om een reële kans te hebben op een zwangerschap.

Minister Schippers van Volksgezondheid wil het voorlopig op 1 behandeling houden, maar ze wil wel met ivf-deskundigen en zorgverzekeraars overleggen en kijken naar alternatieve mogelijkheden voor de bezuinigingen.

Artsen lieten eerder al weten niet blij te zijn met de bezuiniging. Zij vrezen dat ouders er eerder voor zullen kiezen om meer bevruchte eicellen terug te plaatsen om zo de kans op een zwangerschap te vergroten. Daardoor neemt de kans op complicaties, voor moeder en kind, aanzienlijk toe.

Bron: NOS

Lees ook:Geen eigen bijdrage ivf
Lees ook:Rollator nu dan toch uit het basispakket?
Lees ook:Forse stijging van aantal IVF/ICSI-behandelingen
Lees ook:Bezuiniging huisartsen mag doorgaan
Lees ook:‘De huisarts is met lunchpauze’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>