Was het gisteren wel Blue Monday?

De media waren er vol van gisteren: Blue Monday. Ofwel de meest deprimerende dag van het jaar. Volgens een huisarts op twitter wakkerde alle aandacht zelfs depressieve gevoelens bij mensen aan. Maar was het gisteren wel écht Blue Monday? Of is dat pas volgende week?

Een bezoeker van gezondheid.blog wees er op dat Blue Monday pas volgende week maandag is. Als bron gaf hij wikipedia op. Volgens de Engelse versie van dit online encyclopedie valt Blue Monday in 2011 inderdaad officieel op 24 januari.

Blue Monday zou namelijk de maandag in de laatste volle week van januari zijn. En dat is inderdaad volgende week.

Maar, zo staat er bij, de meningen verschillen. Veel mensen gaan toch uit van 17 januari. Volgens de Nederlandse versie van wikipedia valt Blue Monday op de derde maandag van januari. Gisteren dus.

Nu is het überhaupt de vraag of Blue Monday wel bestaat of dat het ooit een slimme pr-stunt is geweest van het reisbureau Sky-travel dat mensen massaal wil aanzetten tot het boeken van een vakantie. 

Hoe dan ook, het zou best kunnen dat we volgende week gewoon nog een keer ‘de deprimerendste dag van het jaar’ hebben!

Lees ook:Help, het is weer Blue Monday!
Lees ook:Elke maandag is een ‘blue monday’
Lees ook:Win een comedian die op 25 januari jouw baan een dagje overneemt
Lees ook:Het is weer Blue Monday!
Lees ook:Overleef Blue Monday

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>