Opnieuw roep om Europese zwarte lijst voor artsen

Nu blijkt dat een Nederlandse vaatchirurg die in ons land dood en verderf heeft gezaaid, in Schotland gewoon verder werkt als medisch specialist, staan de politici weer op hun achterste benen. Opnieuw is er de roep om een Europese zwarte lijst voor artsen die keer op keer de fout ingaan.

Twee jaar geleden kondigde de voormalig minister van Volksgezondheid Klink al dat hij voorstander was van zo’n Europese zwarte lijst. Daarna werd het stil.

Een Nederlandse versie van de lijst is er al, maar daarmee voorkom je niet dat artsen die hier veroordeeld en ontslagen zijn in het buitenland weer aan de slag gaan.

Afgelopen week werd bekend dat de alcoholverslaafde vaatchirurg Robert H. na zijn ontslag in 2007 uitweek naar Schotland en daar ongestoord zijn praktijken  kan voortzetten.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg is blij dat we hem hier kwijt zijn en maakt zich daarom niet erg druk. Het gevaar voor de patiënten in Nederland is geweken. Dat hij elders misschien wel weer brokken kan maken, daar ligt de inspectie kennelijk niet wakker van!

Zouden ze ook zo denken als een buitenlandse arts in Nederland aan een schone lei wil beginnen?

Een kamermeerderheid van VVD, PvdA, SP en GroenLinks eist nu van minister Schippers dat ze haast maakt met de Europese zwarte lijst. Ik ben benieuwd!

Lees ook:Brussel verwacht snel blacklist foute artsen
Lees ook:Falende vaatchirurg in Groot-Brittannië weer aan de slag
Lees ook:Roep om zwarte lijst met blunderende artsen
Lees ook:Zwarte lijst met artsen staat online
Lees ook:Zwarte lijst dure tandartsen is geen goed plan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>