Alcohol tijdens de zwangerschap? Niet doen!

Dat alcohol en zwangerschap geen goede combinatie is, weten we al langer. Toch drinkt 8 op de 10 zwangere vrouwen wel eens een glaasje. Misschien niet zo verstandig, want uit Iers onderzoek blijkt dat zelfs 1 glas in de week al schadelijk kan zijn voor je baby.

Vrouwen die tijdens de zwangerschap drinken, hebben drie keer zo veel kans op een te vroeg geboren baby. Bij dagelijks een glas alcohol neemt dit risico zelfs met 50% toe. Ook is de kans groter dat de baby met ondergewicht geboren wordt.

Aan de studie deden ruim 60.000 moeders mee. Van hen gaf 8 op de 10 toe dat ze tijdens hun zwangerschap wel eens een glaasje alcohol hebben gedronken.

Alcohol in de baarmoeder kan FAS (Foetaal Alcohol Syndroom) in de hand werken. FAS zorgt onder andere voor gezichtsmisvormingen, groeiachterstand, leermoeilijkheden en hyperactiviteit.

Dit syndroom komt zowel voor bij vrouwen die weinig alcohol drinken als vrouwen die grote hoeveelheden wegdrinken.

Bron: hln.be

Lees ook:Campagne tegen alcoholgebruik tijdens zwangerschap
Lees ook:‘Beetje alcohol tijdens zwangerschap kan geen kwaad’
Lees ook:Drankgebruik tijdens zwangerschap in kaart gebracht
Lees ook:‘Glaasje alcohol tijdens zwangerschap kan geen kwaad’
Lees ook:Nederlander drinkt 1 glas alcohol per dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>