Orthodontist wordt flink goedkoper

Een bezoek aan de orthodontist wordt fors goedkoper. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft besloten de tarieven per 1 juli met 16% te verlagen. Een jaar later volgt er nog eens een verlaging van 16%.

Ook worden vanaf 1 juli de orthodontietarieven gelijkgetrokken voor tandartsen en orthodontisten. Nu mag een tandarts voor het plaatsen van een beugel nog een hoger tarief rekenen dan een orthodontist. Het verschil in tarief was ongeveer 3%. Maar de NZa vindt dat het niet moet uitmaken wie een orthodontiebehandeling uitvoert

Uit onderzoek van de NZa bleek vorig jaar dat de tarieven voor orthodontie 32% goedkoper kunnen. Er is gekozen voor een verlaging in twee stappen zodat er tijd is om een oplossing te zoeken voor mensen met autisme of het syndroom van Down. Die vragen meer tijd van de orthodontist zonder dat er een extra financiële vergoeding tegenover staat.

Bij verlaging in een keer met 32% bestaat volgens de NZa het risico dat deze patiënten niet genoeg aandacht krijgen of niet behandeld worden.

Het advies van de NZa wordt vandaag aangeboden aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid.

Bron: NZa

Lees ook:Orthodontist wordt goedkoper
Lees ook:Tarief van orthodontist gaat fors omlaag
Lees ook:De tandarts wordt goedkoper, 20€ voor ‘n controle
Lees ook:Orthodontist wordt 16% goedkoper
Lees ook:Vijftien ‘tandartsen’ betrapt op titelmisbruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>